Κιβωτός του Κόσμου: Υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση και άλλων παιδιών - Ποιοι έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής

Κιβωτός του Κόσμου: Υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση και άλλων παιδιών - Ποιοι έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής

Η έρευνα της αστυνομίας διεξάγεται κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας και με γνώμονα την προστασία των παιδιών


Νέες μαρτυρικές καταθέσεις που «δένουν τις βαρύτατες καταγγελίες για τα όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου», λαμβάνουν συνεχώς οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, οι οποίες διεξάγουν την σχετική έρευνα, κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας και με γνώμονα την προστασία των παιδιών.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το εισαγγελικό γραφείο, προκειμένου να καταθέσουν έχουν περάσει τουλάχιστον δυο μάρτυρες, ενώ δίνεται αγώνας δρόμου, προκειμένου να κληθούν και άλλα πρόσωπα, τα οποία εκτιμάται ότι γνωρίζουν πολλά για τα όσα διαδραματίζονται σε δομές της Κιβωτού όλα αυτά τα χρόνια.

Όσον αφορά στους δυο μάρτυρες, που μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει αυτοί, είναι σύμφωνα με πληροφορίες πρώην εργαζόμενοι στην Κιβωτό και συγκεκριμένα παιδαγωγοί.

Με τις καταθέσεις τους, φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν σε δομές, μεταξύ των οποίων ξυλοδαρμούς, ψυχολογική βία και άλλες σκληρές τιμωρίες.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ένας εξ αυτών των μαρτύρων, κατέθεσε ότι είχε ακούσει από τρίτα πρόσωπα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων εντός της δομής, πλην όμως όπως φέρεται να είπε στις εισαγγελείς ο ίδιος δεν έχει προσωπική γνώση για κάτι τέτοιο.

Αγώνας δρόμου

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του protothema.gr, σε αυτό το στάδιο της έρευνας έχουν δημιουργηθεί βάσιμες ενδείξεις ότι πέραν του 19χρονου που κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ιδρυτή της Κιβωτού, τον πατέρα Αντώνιο, υπάρχουν και άλλα παιδιά που ενδέχεται να έχουν υποστεί ασελγείς πράξεις και σεξουαλική κακοποίηση.

Ωστόσο, υπό το βάρος των εξελίξεων, της δημοσιότητας που έχει λάβει η υπόθεση αλλά και λόγω των σχέσεων εξάρτησης που έχουν τα παιδιά αυτά με δομές της Κιβωτού, φέρονται να διστάζουν να καταθέσουν για τα όσα βίωσαν.

Αντίθετα, μάρτυρας που κατοικεί πλέον στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες πρόθυμος να εισφέρει στοιχεία με κατάθεσή του, στις εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση. Ο άνδρας αυτός έχει φιλοξενηθεί στο παρελθόν σε δομή της Κιβωτού και φέρεται να έχει υποστεί και εκείνος κακοποιητικές συμπεριφορές.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου, συγγενών του και άλλων τρίτων προσώπων που φέρονται να είχαν ρόλο στη διαχείριση των οικονομικών της δομής. Την εντολή για τη διενέργεια της συγκεκριμένης έρευνας έδωσε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης, υπό το βάρος των συνταρακτικών αποκαλύψεων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έρευνας αυτής διερευνάται εάν συγκεκριμένα πρόσωπα υπεξαίρεσαν χρήματα από τα ταμεία της δομής που προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας, θα ανοιχτούν τραπεζικοί λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας των προσώπων αυτών, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ