Μιχαηλίδου: Το μεσημέρι ανακοινώνεται το νέο ΔΣ της «Κιβωτού», θα είναι πρόσωπα κύρους - Ξεκινούν σήμερα οι καταθέσεις

Μιχαηλίδου: Το μεσημέρι ανακοινώνεται το νέο ΔΣ της «Κιβωτού», θα είναι πρόσωπα κύρους - Ξεκινούν σήμερα οι καταθέσεις

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις καταγγελίες να πληθαίνουν για την «Κιβωτό του Κόσμου», με τη Δόμνα Μιχαηλίδου να κάνει την πρόβλεψη πως αφού τα στόματα «άνοιξαν», θα υπάρξουν καταγγελίες και για άλλες δομές.


Σημειώνεται πως σχετικά με την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», νέος κύκλος καταθέσεων με 10 μάρτυρες ανοίγει σήμερα, τη στιγμή που στα όσα αποκαλύπτονται περιλαμβάνουν ξύλο, τιμωρίες, ασέλγεια, σεξουαλική βία, απομόνωση, απομόνωση των παιδιών από τους γονείς του, κλίμα φόβου και τρομοκρατίας φιλοξενούμενους και εργαζόμενους και απλήρωτη εργασία, βάζοντας στο κάδρο τον ίδιο τον π. Αντώνιο και την πρεσβυτέρα.

«Τα πρόσωπα του ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου θα είναι πρόσωπα κύρους»

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega», μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει βρει τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου και τόνισε ότι θα είναι πρόσωπα κύρους.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε: «Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση αυτή, πρέπει να μπει μέσα μία διοίκηση η οποία έχει την γνώση και την τεχνογνωσία από την παιδική προστασία και επίσης να ξέρουμε ότι θα είναι διαφανείς και αποτελεσματικοί άνθρωποι».

«Βάλαμε προδιαγραφές για να γίνονται έλεγχοι»

Αναφορικά με το μέλλον των δομών και τον έλεγχο σε αυτές η υφυπουργός, τόνισε πως: «Το πλαίσιο έχει αλλάξει και το αλλάξαμε ακριβώς για να μπουν κανόνες. Βάλαμε στο τέλος Μαΐου του 2022 τις προδιαγραφές για να γίνονται έλεγχοι».

Η υφυπουργός σημείωσε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμα εάν στην «Κιβωτό» υπάρχει κύκλωμα υιοθεσιών και κατά πόσο ή εάν έχουν γίνει οικονομικές ατασθαλίες.

Ακόμη, η υφυπουργός έκανε την πρόβλεψη ότι τα στόματα «άνοιξαν» μετά την υπόθεση της «Κιβωτού» και είναι πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια καταγγελίες και για άλλες δομές.

Τέλος, η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι μέσα σε τρία χρόνια έχει επιτευχθεί 40% των παιδιών που ζούσαν μέσα σε δομές να έχουν αποϊδρυματοποιηθεί.

Σούρας: Η πρεσβυτέρα «έκαψε» τον π. Αντώνιο

Στην εκπομπή του MEGA, το παρόν έδωσε και ο Δημήτρης Σούρας, ψυχίατρος, που σχολίασε για την πρεσβυτέρα: «Στην συνέντευξη που έδωσε ‘’έκαψε” τον πατέρα Αντώνιο, γιατί ήταν παρεμβατική, αγχωμένη και τον ‘’καπέλωσε”».

«Απόλυτη ντροπή να ρίχνει το φταίξιμο στα παιδιά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρας.

Ξεκινούν σήμερα οι καταθέσεις - Οι πρώτοι που καλούνται είναι εργαζόμενοι και παιδιά

Σήμερα ξεκινούν οι καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων για την υπόθεση, ενώ στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκονται τέσσερα άτομα, ένα στέλεχος της Κιβωτού και τρεις εργαζόμενοι στη δομή.

Οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί ερευνούν το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων, τη στιγμή που οι καταγγελίες ξεπερνούν τις δέκα.

Πρώτοι μάρτυρες που θα καταθέσουν θα είναι παιδιά και εργαζόμενοι, ενώ δύο άλλοι μάρτυρες έχουν δηλώσει πρόθεση αυτοβούλως να προσέλθουν να καταθέσουν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ