Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Κλειστό το κέντρο της Αθήνας -Τι ισχύει, για ποιους δρόμους

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Κλειστό το κέντρο της Αθήνας -Τι ισχύει, για ποιους δρόμους

ε ισχύ έχουν τεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικές αρτηρίες του κέντρου της Αθήνας, λόγω της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με σκοπό την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων λόγω της νεκρώσιμης ακολουθίας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα ψαλεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, βρίσκονται σε εξέλιξη προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικές αρτηρίες του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, από τις 06:00 έως τις 14:00 πραγματοποιείται προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παρακάτω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

  • Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της.
  • Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αδριανού και Ερμού.
  • Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς. 
  • Απαγορεύονται η στάση και η στάθμευση οχημάτων στις παραπάνω οδούς έως τις 14:00.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορεί να παραταθούν ή να μειωθούν καθώς και να μην εφαρμοστούν ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Τροχαίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η πρόσβαση στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού, όπου βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά, είναι ελεύθερη έως τις 11:00, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της οικογένειας.

Έλεγχοι στην Αττική Οδό

Η Τροχαία της Αττικής Οδού και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγουν συνεχείς ελέγχους σε όσα οχήματα μπαίνουν στην Αττική Οδό, απ' όπου περνούν οι αυτοκινητοπομπές των επισήμων που προσγειώνονται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την κηδεία του τέως βασιλιά. Από την Αττική Οδό θα κινηθούν σήμερα οι επίσημοι, μετά την κηδεία, για το Τατόι, όπου θα γίνει η ταφή.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Οι Αρχές βρίσκονται σε διαρκείς συνεννοήσεις για να λειτουργήσουν όλα ρολόι και βάσει σχεδίου. Το επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ ενημερώνεται από drones και ελικόπτερα, ενώ 1.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί για την αυτοκινητοπομπή από το κέντρο της Αθήνας στο Τατόι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν παρουσία σε καίρια σημεία, με επίκεντρο τους χώρους όπου θα λάβει χώρα η τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Τατόι, καθώς και κατά τη διαδρομή της πομπής και στους χώρους διαμονής των επίσημων προσώπων.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ