Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Σήμερα η αναχώρηση των «γαλαζοαίματων» - Μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Σήμερα η αναχώρηση των «γαλαζοαίματων» - Μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πλήθος «γαλαζοαίματων» δήλωσε το «παρών» στην Αθήνα για το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος αφέθηκε στα χέρια της Ιστορίας και κηδεύτηκε στο Τατόι, πλάι στους προγόνους του, όπως άλλωστε ήταν και η επιθυμία του.

Σήμερα λοιπόν, τα μέλη των βασιλικών οικογενειών, που έμειναν για το δείπνο το οποίο παρέθεσε η οικογένεια, αναχωρούν από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη βασιλικών οικογενειών που ήταν στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και αναχωρούν σήμερα είναι: η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας και ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος, ο βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ΄, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας, πρίγκιπας Χάακον.

Ήδη από τη Δευτέρα είχαν αναχωρήσει οι πρώτοι, καθώς πήγαν «καρφί» για το αεροδρόμιο μετά την κηδεία. Αυτοί είναι: ο Βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε, με τη σύζυγο του, Λετίθια, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, η βασιλική πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος – Αλέξανδρος, με τη βασίλισσα Μάξιμα, και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας και σήμερα

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα ασφαλείας παραμένει σε ισχύ μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αναχωρήσεις των εκπροσώπων των βασιλικών οικογενειών. Το κέντρο της Αθήνας θα φρουρείται από 1.000 αστυνομικούς, ενώ κατά τις αναχωρήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” θα γίνουν και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπου κριθεί απαραίτητο.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας τόσο έξω από το ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”, όσο και εντός του χώρου, όπου τοποθετήθηκαν μηχανήματα X-RAY για να ελέγχονται όσοι μπαίνουν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ