Καραμανδάνειο Νοσοκομείο: Επαναλειτουργεί δύο 24ωρα μετά τη μεγάλη φωτιά στην Πάτρα - Περιορισμένες οι ζημιές

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο: Επαναλειτουργεί δύο 24ωρα μετά τη μεγάλη φωτιά στην Πάτρα - Περιορισμένες οι ζημιές

Σε επαναλειτουργία τίθεται το νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο» στην Πάτρα δύο ημέρες μετά τη φωτιά που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Γηροκομείου της Πάτρας και κινδύνεψε να το κάψει - με αποτέλεσμα να εκκενωθεί.

Οπως διαπιστώθηκε οι ζημιές ήταν περιορισμένες στον τρίτο όροφο και ειδικότερα στους κοιτώνες των γιατρών. Κι αυτό οφείλονταν στο γεγονός ότι ξεχάστηκε ανοικτό ένα παράθυρο με αποτέλεσμα να πέσει στο εσωτερικό του κτιρίου φλεγόμενο κουκουνάρι από τα πεύκα που καίγονταν στην περιοχή κι έτσι να πιάσει φωτιά ο ιματισμός που υπήρχε στον συγκεκριμένο θάλαμο.

Χθες εργάστηκαν οργανωμένα όλα τα συνεργεία του νοσοκομείου και η Τεχνική Υπηρεσία υπό τη διεύθυνση του Φώτη Δημακόπουλου, ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες και σήμερα το νοσοκομείο να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του

Καραμανδάνειο: Μάχη για την επαναλειτουργία του έδωσαν οι εργαζόμενοι - Εφημερεύει για περιστατικά από όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα tempo24.news, το νοσηλευτήριο αναμένεται να υποδεχθεί ξανά από σήμερα το πρωί τους μικρούς ασθενείς και να τεθούν πάλι σε πλήρη λειτουργία όλα τα τμήματά του. Μάλιστα το νοσοκομείο θα ξεκινήσει να εφημερεύει δεχόμενο περιστατικά από ολόκληρη τη νοτιοδυτική Ελλάδα.

Από χθες οι εργαζόμενοι, μετά την μάχη να κρατήσουν μακριά τις φλόγες από το κτίριο, έδωσαν την μάχη του καθαρισμού των χώρων. Με τις μάνικες στα χέρια έπλεναν τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ άλλοι καθάριζαν και αέριζαν τα δωμάτια. Την ίδια ώρα διενεργούνταν έλεγχος των εγκαταστάσεων της πυρασφάλειας και άλλων ευαίσθητων σημείων του νοσηλευτηρίου, ώστε να είναι πλήρως ασφαλές για ασθενείς, συνοδούς , εργαζόμενους και γιατρούς.

Τι έλεγε χτες ο Άδωνις Γεωργιάδης

Την επαναλειτουργία του νοσοκομείου είχε ανακοινώσει από χθες ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το νοσοκομείο θα λειτουργήσει αύριο, για να φύγει σήμερα ο καπνός που έχει συγκεντρωθεί» έλεγε χτες από την Πάτρα. Παράλληλα διαβεβαίωνε ότι έχει ελεγχθεί και το νερό στο νοσοκομείο.

«Οι ζημιές είναι μικρές. Θα είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες να λειτουργήσει και πάλι το ''Καραμανδάνειο''. Εκτός κάποιων υλικών ζημιών η κατάσταση είναι καλή. Ήταν μια δύσκολη στιγμή», σχολίαζε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ευχαριστώ την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία. Η φωτιά θα μπορούσε να κάψει το νοσοκομείο. Το σύστημα λειτούργησε υποδειγματικά. Οι ανάγκες σήμερα θα καλυφθούν από τα γειτονικά νοσοκομεία», συμπλήρωνε.

Ο υπουργός Υγείας συνεχάρη τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, «που εισηγήθηκε να γίνει η μεταφορά των ασθενών πολύ πριν από τα γεγονότα, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ζωή ούτε και να υπάρξει ταλαιπωρία. Η απόφαση για την εκκένωση ελήφθη έγκαιρα, γιατί το χθεσινό θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα. Για λίγη ώρα φοβηθήκαμε χθες».

Το χρονικό

Με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, είχε ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του «Καραμανδάνειου» Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, λόγω των προβλημάτων από τη φωτιά στην περιοχή Γηροκομείου.

Οι φλόγες «τύλιξαν» το «Καραμανδάνειο» και το παιδιατρικό, που εκκενωθήκαν άρον-άρον. Η φωτιά έφτασε στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου, αλλά δεν πήρε έκταση.

Όσον αφορά τις ζημιές από τη φωτιά στην περιοχή Γηροκομείο της Πάτρας, προκλήθηκαν ζημιές σε 4 αυτοκίνητα και 4 σπίτια.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ