Πάτρα: Βρέφος 10 μηνών κατάπιε καρύδι -Η μάχη των γιατρών για το σώσουν (video)

Πάτρα: Βρέφος 10 μηνών κατάπιε καρύδι -Η μάχη των γιατρών για το σώσουν (video)

Μάχη για να κρατήσουν στη ζωή ένα βρέφος που το βράδυ της Κυριακής κατάπιε καρύδι με αποτέλεσμα κομμάτια της τροφής να φράξουν τον πνεύμονά του.

Ο 10 μηνών Οδυσσέας αμέσως εισήχθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου αφαιρέθηκε στο χειρουργείο ένα κομμάτι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση από το ΕΚΑΒ διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο και εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων.

Κατά την εξέταση διαπιστώθηκε ότι υπήρχε και δεύτερο κομμάτι, σε σημείο που ήταν αδύνατο να αφαιρεθεί με άκαμπτο βρογχοσκόπιο. Έτσι τη Δευτέρα, όταν και σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του έγινε βρογχοσκόπηση με εύκαμπτο βρογχοσκόπιο. Εκεί, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ξένου σώματος που δημιουργούσε σοβαρή ατελεκτασία στον σύστοιχο πνεύμονα. Ο Οδυσσέας παρουσίαζε ήδη εικόνα συνδρόμου αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) με σοβαρότατη υποξυγοναιμία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. Καθώς κρίθηκε επικίνδυνο ο Οδυσσέας να μεταφερθεί στην Αθήνα, την Τρίτη οι γιατροί έκαναν μια ακόμα προσπάθεια, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν υλικά από τα επεμβατικά τμήματα του Νοσοκομείου (Fogarty, nitinol stone extractor κλπ) και έγινε με επιτυχία η αφαίρεση του ξένου σώματος.

Ο μικρός Οδυσσέας είναι πλέον διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση σε αναπνευστήρα και είναι θέμα ημερών να γυρίσει υγιής σπίτι του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

 

 

  

tp banner
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS