Καμπανάκι Θωμαΐδη: Η μεταδοτικότητα θα αυξηθεί - Το επόμενο κύμα θα έρθει στα μέσα με τέλη Οκτωβρίου

Καμπανάκι Θωμαΐδη: Η μεταδοτικότητα θα αυξηθεί - Το επόμενο κύμα θα έρθει στα μέσα με τέλη Οκτωβρίου

Στο νέο κύμα κοροναϊού που αναμένεται τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα, στα μέσα με τέλη Οκτωβρίου αναφέρθηκε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Οπως δήλωσε ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, «οι συνάδελφοι που τρέχουν τα μοντέλα επικαιροποιούν συνεχώς τα στοιχεία και προβλέπεται ότι θα υπάρξει ένα επόμενο κύμα, όπως είναι αναμενόμενο».

Μάλιστα, τόνισε πως «αυτή την περίοδο είμαστε εκτός κινδύνου και σε λίγο η μεταδοτικότητα θα αυξηθεί και το επόμενο κύμα θα έρθει στα μέσα με τέλη Οκτωβρίου. Εκεί λοιπόν, έχουν κάνει διάφορες μελέτες».

Αργή αλλά σταθερή η μείωση στο ιικό φορτίο
Επιπλέον, εξήγησε ότι και πέρυσι ήταν αντίστοιχη εικόνα καθώς «η διάδοση αποτυπώθηκε στα λύματα. Είχαμε αύξηση από τις 16 ως 25 Σεπτεμβρίου», αλλά ο καθηγητής δήλωσε πως αυτή τη χρονική στιγμή τα στοιχεία από τα λύματα δείχνουν αργή αλλά σταθερή μείωση του ιικού φορτίου η οποία συσχετίζεται με τη μείωση των κρουσμάτων σε περιοχές όπως η Αττική.

«Αυτό δεν σημαίνει τίποτα όμως σε αυτή τη φάση. Το ίδιο συνέβη και τον Ιούνιο και μετά ήρθε το τέταρτο κύμα», συμπλήρωσε ο κ. Θωμαΐδης.

Δύσκολη η κατάσταση στα νοσοκομεία
Παράλληλα, μαζί με τον κ. Θωμαΐδη, μίλησε και ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία, χαρακτηρίζοντας την «πάρα πολύ ανησυχητική», ζητώντας να μην υποτιμάται ο ιός καθώς σε ημερήσια βάση διασωληνώνονται πολλοί ασθενείς και καταγράφονται απώλειες μέσα στις μονάδες των νοσοκομείων.

«Είχαμε 29 εισαγωγές σε μια εφημερία με βαρύτατη πνευμονία. Παράλληλα καταγράφηκαν στη μονάδα μας οι θάνατοι 3 ατόμων 60, 62 και 67 χρονών. Ήταν όλοι ανεμβολίαστοι», στέλνοντας μήνυμα σε εκείνους που παραμένουν ανεμβολίαστοι, ότι δηλαδή «αν τους προλάβει ο ιός, κάποιοι θα χάσουν τη ζωή τους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ