Καλπάζει η Όμικρον – Ουρές στα φαρμακεία για rapid test ή PCR

Καλπάζει η Όμικρον – Ουρές στα φαρμακεία για rapid test ή PCR

Καλπάζει η μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα μας και οι πολίτες κυρίως οι ανεμβολίαστοι που κινδυνεύουν περισσότερο σπεύδουν να κάνουν τεστ για να διαπιστώσουν εάν τα συμπτώματα που έχουν οφείλονται στον ιό ή είναι κοινό κρυολόγημα. Μάλιστα, σχηματίζονται ουρές και σήμερα, Πρωτοχρονιά, έξω από φαρμακεία και κέντρα υγείας προκειμένου να κάνουν rapid test ή ακόμα και PCR τεστ.

Η αναμονή για ένα τεστ ανίχνευσης κοροναϊού μπορεί και να ξεπεράσει τη μία ώρα, αλλά οι περισσότεροι από όσους περιμένουν υπομονετικά παρουσίασαν συμπτώματα χθες και θέλουν να διαπιστώσουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στην Covid.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ δεν διενεργεί ελέγχους σε σημεία ανά την επικράτεια. Οι έλεγχοι από τον Οργανισμό επιστρέφουν αύριο, Κυριακή 2 Ιανουαρίου.

Παγώνη: Ίσως και 100.000 τα κρούσματα στη χώρα
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων (και συγκεκριμένα 40.560), ωστόσο σήμερα η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να φθάνει και τις 100.000.

«Δεν περιμέναμε να είναι τόσο μεταδοτική η Όμικρον. Πριν βγει κανείς, να κάνει rapid test, και να ξανακάνει μετά από μία-δύο μέρες», είπε επίσης η κυρία Παγώνη.

Πάντως, όπως πρόσθεσε, «τα δύσκολα περιστατικά είναι της Δέλτα, αυτά είναι που δημιουργούν τα σοβαρά προβλήματα και τις επιπλοκές. Όμως η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική, και θα γεμίσει ο κόσμος με τη μεταδοτικότητα που υπάρχει».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ