Η κακοκαιρία Petar χτύπησε τη Δ. Ελλάδα: Πλημμύρισε από τον κατακλυσμό η Κέρκυρα - 10 τουρίστες απεγκλωβίστηκαν από την παραλία Πόρτο Τιμόνι

Η κακοκαιρία Petar χτύπησε τη Δ. Ελλάδα: Πλημμύρισε από τον κατακλυσμό η Κέρκυρα - 10 τουρίστες απεγκλωβίστηκαν από την παραλία Πόρτο Τιμόνι

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στη Δυτική Ελλάδα έφερε η κακοκαιρία Petar, όπως ονομάστηκε από τους Ιταλούς.

Η Κέρκυρα πλημμύρισε μέσα σε λίγα λεπτά, οι κάτοικοι που μέχρι πριν λίγες έσβηναν φωτιές ξαφνιάστηκαν.

«Η βροχή πέφτει αδιάκοπα, κάτι το οποίο είναι εντελώς ασυνήθιστο για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο την οποία διανύουμε», δήλωσε κάτοικος της Κέρκυρας.

Στο νησί των Φαιάκων χρειάστηκε η παρέμβαση του Λιμενικού και ενός ιδιώτη για να απεγκλωβιστούν 10 τουρίστες από την περιοχή Πόρτο Τιμόνι. Οι τουρίστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην περιοχή Άγιος Γεώργιος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων, ενώ εστάλη και μήνυμα 112 στις περιοχές του Ιονίου, της Ηπείρου, της Αχαΐας αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά την διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα του 112.

Στη Λευκάδα τα τουριστικά σκάφη μαζεύτηκαν όλα στο Νυδρί για να προστατευτούν.

Στην Κεφαλονιά από τις κατολισθήσεις έκλεισαν δρόμοι και διακόπηκε η κυκλοφορία, ενώ ο Δήμος Σάμης προληπτικά εκκένωσε και τη φημισμένη παραλία του Μύρτου.

Στην Αιτωλοακαρνανία έριξε χαλάζι στο Ξηρόμερο και τη γύρω περιοχή, ενώ το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε χθες στο Αιτωλικό.

Την ίδια ώρα σε διαφορετικό τμήμα της χώρας χτυπάει μία ακόμη θερμική εισβολή με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στα ύψη.

Ο καιρός θα αρχίσει να ομαλοποιείται από σήμερα, ενώ από την Τρίτη θα ξεκινήσουν τα μελτέμια και θα αυξηθεί ο κίνδυνος για πυρκαγιά.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ