Κακοκαιρία Daniel: Αδικαιολόγητες οι αυξήσεις τιμών στις λαϊκές αγορές - Απόγνωση από τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας

Κακοκαιρία Daniel: Αδικαιολόγητες οι αυξήσεις τιμών στις λαϊκές αγορές - Απόγνωση από τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας

Τεράστια η ζημιά που έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Σε πολλές περιπτώσεις εγκαταστάσεις και καλλιέργειες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η παραγωγή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Δημήτρης Μόσχος, ο οποίος τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα δούμε τις συνέπειες από την χαμένη παραγωγή των κτηνοτρόφων στη Θεσσαλία, εκτίμησε ότι έχουν χαθει περίπου 200.000 παραγωγικά ζώα.

Μάλιστα επεσήμανε ότι μόνο στη Θεσσαλία είναι πάνω από 110.000 τα βοοειδή, χοιρινά, κοτόπουλα και αιγοπρόβατα που έχουν χαθεί. Τα ζώα αυτά και τα προϊόντα τους θα λείψουν από την αγορά, ενώ αρκετοί κτηνοτρόφοι που καταστράφηκαν εντελώς σκέφτονται να φύγουν από την παραγωγή.

Σταθερές οι τιμές στις λαϊκές αγορές

«Καμία αύξηση στις τιμές των προϊόντων στις λαϊκές αγορές δεν δικαιολογείται», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος, ο οποίος διαβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, πως οι τιμές στις λαϊκές της Αττικής είναι στα ίδια επίπεδα.

Όπως είπε, σταθερές είναι σήμερα οι τιμές και στις λαϊκές αγορές που λειτουργούν στη Λάρισα και στον Βόλο.

Παράλληλα ο κ. Μόσχος ανέφερε πως έχουμε αυξημένο κόστος παραγωγής, ενώ εξήγησε ότι το πετρέλαιο κίνησης έχει 1,80 το λίτρο όταν οι άλλοι αγρότες στην Ευρώπη το πληρώνουν 0,90 λεπτά το λίτρο. Ακόμη επισήμανε ότι τιμή του ρεύματος έχει διπλασιαστεί.

«Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να μειώσει το κόστος παραγωγής των αγροτών, γιατί θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα τον χειμώνα», υπογράμμισε ο ίδιος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ