Ελληνικό: Θα κατασκευαστούν 9.000 κατοικίες -Ποιες θα είναι οι τιμές πώλησης

Ελληνικό: Θα κατασκευαστούν 9.000 κατοικίες -Ποιες θα είναι οι τιμές πώλησης

Στο μεγάλο ενδιαφέρουν που υπάρχει για αγορά κατοικίας στο Ελληνικό, εντός της επένδυσης που ξεκινάει αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Αθανασίου αποκάλυψε και πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές πώλησης των κατοικιών. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, το ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτου στο Ελληνικό είναι πολύ έντονο από την Ελλάδα κυρίως, αλλά και από το εξωτερικό. «Από τη μια θέλουμε να φέρουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται από την Ελλάδα και από την άλλη να φέρουμε τουρισμό»

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Αθανασίου οι τιμές των 9.000 σπιτιών που θα κατασκευαστούν εντός του Ελληνικού θα απευθύνονται σε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες επιθυμούν να μετακομίσουν και να ζήσουν στην περιοχή.
Μάλιστα ανέφερε πως οι τιμές που θα διαμορφωθούν, θα είναι λίγο χαμηλότερες από αυτές που πωλούνται οι νεόδμητες κατοικίες στα νότια προάστια, δηλαδή κάτω από τα 6.000-7.000 ευρώ/ τ.μ. Βέβαια επεσήμανε πως το 5% των οικιστικών ακινήτων αφορά σε ανώτερα οικονομικά στρώματα με τις τιμές να ξεκινούν από τα 8.000 ευρώ/ τ.μ., ενώ διευκρίνισε πως θα κατασκευαστούν και σπίτια που οι τιμές τους θα «ζαλίζουν». Για παράδειγμα ένα διαμέρισμα στον 50ο όροφο του ουρανοξύστη η τιμή που θα πρέπει να πληρώσει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης «ζαλίζει» φτάνοντας τα 25.000 ευρώ ανά τ.μ.

Στις 15 Ιουλίου τα στοιχεία για τις προπωλήσεις κατοικιών
Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development ανακοίνωσε πως «στις 15 Ιουλίου θα δώσουμε στοιχεία για τις προπωλήσεις κατοικιών. Συνολικά θα γίνουν 9.000 κατοικίες. Στην πρώτη πενταετία είχαμε σχεδιάσει να φτιάξουμε 500, ωστόσο επειδή είναι πολύ έντονο το ενδιαφέρον,  είναι πολύ πιθανό να πάμε στις 1.500-2.000 κατοικίες στα πρώτα πέντε χρόνια. Οι περισσότερες από αυτές θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Από τις 9.000 κατοικίες που θα κατασκευάσουμε συνολικά, περίπου το 5% αφορά το ανώτερο οικονομικό κομμάτι του πληθυσμού».

«Οι τιμές στα νότια προάστια για την αγορά νεόδμητου ακινήτου είναι στα 6.000-7.000 ευρώ/ τ.μ. κι εμείς για να απευθυνθούμε στο ευρύ κοινό, θα πάμε πιο χαμηλά, ενώ τα σπίτια που θα απευθύνονται στο μικρό ποσοστό θα ξεκινάνε από τα 8.000 ευρώ/τ.μ λόγω της ποιότητας και του κόστους κατασκευής. Σε κάθε ανάπτυξη υπάρχει το 1%, που είναι για παράδειγμα στον 50ο όροφο του ουρανοξύστη, όπως υπάρχουν στο Μονακό ή τη Νέα Υόρκη, που αποτελεί και τη διαφήμιση της ανάπτυξης. Σε αυτή την περίπτωση, για ένα landmark apartment, οι τιμές μπορούν να φτάσουν και τα 25.000 ευρώ ανά τ.μ.».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ