ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» Γώγου: Και η Τήνος στα «κόκκινα» νησιά μαζί με Ιο και Πάρο

Για τα νησιά που βρίσκονται στο «κόκκινο», στα οποία η θετικότητα κυμαίνεται από 4% έως και 5,5%, αναφέρθηκε σήμερα ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γωγός επισήμανε ότι «εκεί έχουμε ήδη ένα πρόβλημα» και τόνισε ότι «το φαινόμενο θα πρέπει να περιοριστεί». Ακόμη ο καθηγητής εξήγησε ότι εκτός από την Ίο και την Πάρο στα «κόκκινα» νησιά εντάσσεται πλέον και η Τήνος.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη, είπε ότι τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα και ειδικά στο Ρέθυμνο η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.

Τι είπε ο καθηγητής για τοπικά lockdown

Ο καθηγητής τόνισε ότι απαιτείται να ελεγχθεί η κατάσταση σε αυτά τα νησιά για να μην οδηγηθούν σε περιοριστικά μέτρα όπως αυτά που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο. Μάλιστα ο καθηγητής πρότεινε σε πρώτη φάση να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση των τοπικών αρχών, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες και οι κάτοικοι.

Σταθεροποίηση των κρουσμάτων στην υπόλοιπη χώρα

Ο κ. Γώγος εξήγησε ότι με εξαίρεση τα συγκεκριμένα νησιά, στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο παρατηρείται μια αυξημένη πίεση στο Σύστημα Υγείας αλλά στις κλινικές και όχι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων. Για το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που απαιτείται για να σχηματιστεί τείχος ανοσίας, ο καθηγητής τόνισε ότι είναι μεγαλύτερο από 80% εξαιτίας του στελέχους Δέλτα που επικρατεί και αυξάνει τη μεταδοτικότητα.

Σχετικά με τις αντιδράσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς παρότρυνε όλους τους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους σε κλάδους όπως η εκπαίδευση και η εστίαση, να σπεύσουν να εμβολιαστούν πριν γίνει υποχρεωτικό.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS