Ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο – Δύσκολη νύχτα για την Κέρκυρα

Ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο – Δύσκολη νύχτα για την Κέρκυρα

Άλλαξε το σκηνικό του καιρού από νωρίς το απόγευμα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στο Ιόνιοι. Ήδη η νύχτα είναι δύσκολη για την Κέρκυρα με τις ισχυρές καταιγίδες να μετατρέπουν τους δρόμους σε ποτάμια.

 Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν έως το απόγευμα της Τρίτης.

 Στα ανοικτά του Ιονίου βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, το μέτωπο με τα ισχυρά φαινόμενα. Συγκεκριμένα, καταιγίδες σημειώνονται στην Κέρκυρα.

 Ήδη αρκετές περιοχές κυρίως στο κέντρο του νησιού, αλλά και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει. 

 Στην Σπηλιά για ακόμα μια φορά η κατάσταση είναι τραγική.

 Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, το βράδυ θα σημειωθούν ισχυρά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, ενώ προς το ξημέρωμα της Τρίτης οι βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, από την υπόλοιπη Πελοπόννησο, μέχρι και τη Μακεδονία και τη Θράκη.

 Αύριο το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα φτάσουν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

 Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, η κακοκαιρία θα συνοδεύεται από ισχυρές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, ενδεχομένως και χαλαζοπτώσεις σε κάποιες περιοχές, καθώς και νοτιάδες που θα ενισχυθούν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

 Ο ίδιος συνέστησε οι κάτοικοι των δυτικών ηπειρωτικών περιοχών της χώρας και των Επτανήσων να βρίσκονται σε επιφυλακή απόψε το βράδυ, ενόψει των έντονων φαινομένων.

 Η κακοκαιρία θα κάνει γρήγορο πέρασμα τη νύχτα τόσο από την Αττική όσο και από τη Θεσσαλονίκη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS