Η Ιερά Σύνοδος συστήνει στους πολίτες να εμβολιαστούν -Απομονώνονται οι φωνές των ιερέων αντιεμβολιαστών

Η Ιερά Σύνοδος συστήνει στους πολίτες να εμβολιαστούν -Απομονώνονται οι φωνές των ιερέων αντιεμβολιαστών

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε να συστήσει στους πολίτες να εμβολιαστούν, ενώ θα γίνει προσπάθεια να απομονωθούν οι φωνές των ιερέων αντιεμβολιαστών.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να στείλει εγκύκλιο προς το λαό, στην οποία θα αναφέρεται πως ο μόνος που θα μιλάει θα είναι η Σύνοδος, καθώς αυτή εκφράζει την Εκκλησία. Στόχος είναι να περιοριστούν οι μεμονωμένες φωνές από ιερείς και μητροπολίτες που τάσσονται κατά του εμβολιασμού.

Συνάντηση Ιερώνυμου με Τσιόδρα και Κικίλια
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας συμμετείχαν το πρωί στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ενημέρωσαν τους ιεράρχες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την ανάγκη του εμβολιασμού όλων των πολιτών.

«Στο πνεύμα της Εκκλησίας, της Αλληλεγγύης και της Αγάπης να προστατέψουμε αλλήλους», διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά την ενημέρωση που παρείχαν με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στους ιεράρχες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το θέμα της πανδημίας και του εμβολιασμού.

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό, οι άγιοι πατέρες, για μία ακόμη φορά, να στηρίξουν και να βοηθήσουν στο πνεύμα του Χριστού αυτή την προσπάθεια, για να μπορέσουμε να ξαναενημερώσουμε και να παροτρύνουμε το ποίμνιο και τους συμπολίτες μας, έτσι ώστε και αυτοί που είχαν τις αμφιβολίες τους ή κάποιους φόβους να μπορέσουν να εμβολιαστούν, ώστε να προστατέψουμε αυτό το αγαθό της υγείας και της ζωής» σημείωσε ο κ. Κικίλιας, αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για μια χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση, κατά την οποία έγιναν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον υπουργό και τον καθηγητή Τσιόδρα.

«Είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια. Θα παλέψουμε για το καλό του λαού. Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί. Η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση της πανδημίας» τόνισε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Εκκλησία θα συμβάλει στο να διαδοθεί το μήνυμα του εμβολιασμού προκειμένου να πειστούν οι καχύποπτοι.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα και πρόσθεσε: «Ηταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Απαντήσαμε στις ερωτήσεις των ιεραρχών. Ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Χρήσιμο να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος από την Ιεραρχία. Παραμένουμε συνοδοιπόροι με την Εκκλησία σε αυτή την αναζήτηση της αλήθειας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS