Χιλιάδες κρατήσεις σε βίλες Αirbnb στη Χαλκιδική -Στο 70% η πληρότητα, Πάσχα στην εξοχή για τους Θεσσαλονικείς

Χιλιάδες κρατήσεις σε βίλες Αirbnb στη Χαλκιδική -Στο 70% η πληρότητα, Πάσχα στην εξοχή για τους Θεσσαλονικείς

Τις βαλίτσες τους για ακίνητα τύπου Airbnb στη Χαλκιδική ετοιμάζουν για το Πάσχα χιλιάδες Θεσσαλονικείς, με τα στοιχεία από τις κρατήσεις να προοιωνίζουν μαζική έξοδο στα… πέριξ.

Η κυβερνητική απόφαση για «μπλόκο» στις μετακινήσεις εκτός περιφέρειας το Πάσχα, αλλά και ο καλός καιρός που «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι για τη Μεγάλη Εβδομάδα, δημιούργησαν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα μια νέα τάση, όπως έγραψε χθες το ThessToday.gr. Χιλιάδες Θεσσαλονικείς «πακετάρουν» βαλίτσες με προορισμό τη Χαλκιδική ενόψει Πάσχα, με την πληρότητα μέχρι στιγμής σε απομονωμένες κατοικίες και βίλες να βρίσκεται στο 70%, με πιθανότητα να αγγίξει ακόμη και το 80%.

Ζευγάρια και οικογένειες για τα airbnb – Πού φτάνει η τιμή
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ), Ανδρέας Χίου, εξήγησε στο ThessToday.gr ότι το ενδιαφέρον για τα airbnb στη Χαλκιδική εκδηλώνεται κυρίως από οικογένειες και παρέες των δύο και των τριών ζευγαριών, με γνώμονα βέβαια ότι φέτος στο Πασχαλινό τραπέζι επιτρέπονται έως και 12 άτομα αν είναι σε εξωτερικό χώρο. Οι τιμές για την ενοικίαση μονοκατοικίας ή βίλας με βραχυχρόνια μίσθωση στη Χαλκιδική ξεκινούν από 80 με 100 ευρώ το βράδυ. Μία σχετικά πολυτελής βίλα με τρία υπνοδωμάτια είναι περίπου στα 100 με 150 ευρώ το βράδυ. Όπως τονίζει ο κ. Χίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης στη Χαλκιδική έχουν κρατήσει χαμηλά τις τιμές, καθώς αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται και στην Αττική. «Πιστεύω μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη ο κόσμος που θα μπαίνει στο διαδίκτυο ή θα παίρνει τηλέφωνο για κρατήσεις δεν θα μπορεί να βρει airbnb, γι’αυτό πρέπει να βιαστεί», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η αυξημένη ζήτηση για το Πάσχα αποτελεί «παράθυρο» αισιοδοξίας στους επιχειρηματίες του κλάδου ενόψει καλοκαιριού.

Μάλιστα, ο κ. Χίου εξήγησε πως η Χαλκιδική «δούλεψε» περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή το 2020, ενώ και φέτος λόγω του ενδιαφέροντος από τα Βαλκάνια και των τουριστών μέσω των οδικών δικτύων θα είναι εκείνη που θα κάνει «πρεμιέρα» για τον ελληνικό τουρισμό. «Η Χαλκιδική θα δουλέψει πρώτη και πιο καλά από όλους. Δεν θα φτάσει το 100% σε πληρότητα που είχε το 2019, όμως ένα 80% θα το αγγίξει. Λόγω των Βαλκανίων και των οδικών δικτύων αποτελεί “must” για τους τουρίστες των γύρω χωρών -και μη- οπότε είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για τη φετινή εξέλιξη του καλοκαιριού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χίου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ