Χάρτης ECDC: «Πράσινη» η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα

Χάρτης ECDC: «Πράσινη» η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται στο «πορτοκαλί» όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων - Οι χάρτες του ECDC βασίζονται σε δεδομένα που δηλώνονται από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης (TESSy)


Στο «πράσινο» βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η Ελλάδα αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας (κάτω από το 4%), όπως προκύπτει από τους νέους εβδομαδιαίους χάρτες του ECDC, οι οποίοι δημοσιοποιούνται κάθε Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο με περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους καθώς πραγματοποιεί μαζικούς ελέγχους για την αναχαίτιση της πανδημίας.

ecdc 2

Στον σύνθετο χάρτη – συνδυαστικός δείκτης τεστ, νέων κρουσμάτων και θετικότητας που ακολουθεί βλέπουμε ότι η Ελλάδα είναι στο «κόκκινο», σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Εξαίρεση αποτελεί ένα μέρος της Πελοποννήσου καθώς και τα περισσότερα νησιά που είναι «πορτοκαλί».

ECDC
Οι χάρτες του ECDC βασίζονται σε δεδομένα που δηλώνονται από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης (TESSy).

ecdc 3

Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ σε μήνυμά του στο Twitter, σημειώνει με αφορμή τη δημοσίευση των χαρτών πως «ανάμεσα στις χώρες με τον υψηλότερο αριθμό διενεργούμενων τεστ ανά 100.000 κατοίκους η χώρα μας για μια ακόμη εβδομάδα ενώ και o δείκτης θετικότητας εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω του 4% σύμφωνα με τους έγχρωμους επιδημιολογικους χάρτες του #ECDC».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS