Χανιά: Επτά offshore εταιρείες είχε η κλινική που εμπλέκεται σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών -Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ

Χανιά: Επτά offshore εταιρείες είχε η κλινική που εμπλέκεται σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών -Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ

Στον εντοπισμό 7 offshore εταιρειών τις οποίες φαίνεται πως διαχειρίζεται η κλινική η οποία εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά, προχώρησε το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ποσό το οποίο κατάφεραν να μεταφέρουν στις εταιρείες, προκειμένου να μπορέσουν να αποκρύψουν την εγκληματική δραστηριότητά τους, ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ.

Χανιά: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ για τις offshore

Η Υπηρεσία μας παρείχε συνδρομή σε συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης (ΤΑΟΕΚ) της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών. Πέραν της επιχειρησιακής συνδρομής η Υπηρεσία μας προέβη σε άρση τραπεζικού, φορολογικού απορρήτου και έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών και παρείχε συνδρομή στον εντοπισμό επτά (7) offshore εταιριών που φέρονταν να χρησιμοποιούνται από τα μέλη του κυκλώματος προς απόκρυψη των εγκληματικών προσόδων τους που προέρχονταν από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα, τα οποία ανέρχονταν τουλάχιστον στο ποσό των 3.000.000 ευρώ.

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων η τράπεζα γενετικού υλικού

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του zarpanews.gr, υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (20/9), μεταφέρθηκε η τράπεζα γενετικού υλικού από την κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων που αποφασίστηκε μετά την επιβολή εξάμηνου «λουκέτου» στην κλινική.

Παράλληλα, προχωρά και η μεταφορά των αρχείων της κλινικής και όσων συνδέονται με το εργαστήριο αλλά και όσων είχαν προσφύγει στις υπηρεσίες της κλινικής είτε για κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού είτε για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, στο νοσοκομείο Χανίων και η φύλαξή τους σε ασφαλή χώρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς.

Την ίδια ώρα στο Νοσοκομείο Χανίων, γίνεται «αγώνας δρόμου» για την διαμόρφωση των κατάλληλων χώρων για την φύλαξη τόσο του γενετικού υλικού όσο και των αρχείων της κλινικής, ενώ προχώρησε και η πρόσληψη μίας εξειδικευμένης και έμπειρης βιολόγου-εμβρυολόγου με διαδικασίες εξπρές για να υποστηριχθεί η διαδικασία.

Για την υπόθεση έχει προφυλακιστεί ο 73χρονος γυναικολόγος, ιδιοκτήτης της κλινικής και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και ο 44χρονος εμβρυολόγος, φερόμενος ως υπαρχηγός όπως και έτερη εργαζόμενη με ρόλο «κλειδί» στα καταγγελόμενα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ