Γλυφάδα: Νεκροί η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, ο γαμπρός της και ένας καπετάνιος

Γλυφάδα: Νεκροί η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, ο γαμπρός της και ένας καπετάνιος

Τέσσερις νεκροί, ανάμεσα στους οποίους και ο δράστης, είναι ο τραγικός απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που εξαπέλυσε ένας πρώην εργαζόμενος της ναυτιλιακής εταιρείας European Navigation, το πρωί της Δευτέρας (12/2) στη Γλυφάδα.

Νεκροί από τα πυρά του 70χρονου Αιγύπτιου, είναι η Μαρία Καρνέση -ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας και αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση- ο γαμπρός της, Α.Β. και ο πρώην καπετάνιος-εργαζόμενος της επιχείρησης Η.Κ. Οι τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στον ημιώροφο του κτιρίου από τους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, που έκαναν έφοδο.

Νεκρός είναι και ο δράστης, ο οποίος έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε, στο υπόγειο της ναυτιλιακής εταιρείας. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που χρησιμοποίησε.

antonis vlassakis.jpeg

Αντώνης Βλασσάκης


Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν και δύο γυναίκες, οι οποίες είχαν κρυφτεί και κλειδωθεί σε μια τουαλέτα. Αφού τις απεγκλώβισαν, παρελήφθησαν από ασθενοφόρο. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχουν τραυματιστεί, αλλά πιθανόν να χρειαστεί να υποβληθούν σε κάποιες εξετάσεις.

Ο δράστης, είναι ένας 70χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος είχε απολυθεί πριν από κάποιο καιρό. Σύμφωνα με μία αποκαλυπτική μαρτυρία εργαζόμενης, ο 70χρονος μπήκε στην επιχείρηση κρατώντας ένα σακ βουαγιάζ, ανέβηκε τις σκάλες και άρχισε να πυροβολεί. «Προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά γιατί φώναζε σε όλους να φύγουν», είπε η εργαζόμενη και πρόσθεσε πως «χτύπησε στοχευμένα αυτούς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε κρατήσει το μπουτόν από το γκαράζ, απ’ όπου και μπήκε στο κτίριο. Σε έναν από τους εργαζόμενους που είδε εκείνη την στιγμή, είπε: «ήρθα να λύσω τους λογαριασμούς μας».

Όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα της επίθεσης έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια, προκειμένου να δώσουν καταθέσεις για τα όσα συνέβησαν και τον εφιάλτη που βίωσαν.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί της Ασφάλειας, αλλά και ιατροδικαστής προκειμένου να εξετάσει μακροσκοπικά τις σορούς και να κάνει μία πρώτη αυτοψία.

Αποκαλυπτική μαρτυρία: «Ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά, χτύπησε στοχευμένα»

Εργαζόμενη στην επιχείρηση μίλησε στους δημοσιογράφους και περιέγραψε το πώς ο πρώην εργαζόμενος, Αιγυπτιακής καταγωγής, εισέβαλε στο κτίριο το πρωί της Δευτέρας (12/2) κρατώντας ένα σακ βουαγιάζ, ανέβηκε τις σκάλες και άρχισε να πυροβολεί.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, ο δράστης «προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά» γιατί, όπως είπε, χτύπησε στοχευμένα. «Όπως ήμασταν στα γραφεία μας, δουλεύαμε κανονικά όπως κάθε μέρα, ακούσαμε πυροβολισμούς. Δεν ξέραμε τι είναι», είπε αρχικά η μάρτυρας, η οποία εργάζεται στον 1ο όροφο της επιχείρησης.

«Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, Αιγύπτιος είναι στην καταγωγή, ο οποίος έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά, γιατί φώναζε σε όλους να φύγουν, δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς, μόνο τα αφεντικά. Χτύπησε στοχευμένα αυτούς» τόνισε η εργαζόμενη και εξήγησε πως οι τραυματίες είναι τρεις, «δύο τα αφεντικά και ένας υπάλληλος που πήγε να τον ηρεμήσει, να του μιλήσει. Τον πλησίασε πολύ και τον πυροβόλησε και αυτόν».

Όπως περιέγραψε, ο δράστης «μπήκε με μία κοντόκαννη καραμπίνα επαναληπτική και ένα revolver, απ’ ότι μου είπαν. Τον είδα πολύ λίγο, είχα κλείσει την πόρτα γιατί φοβόμουν. Δεν έκανα τίποτα, ήμουν στο όροφο, κάτω από το γραφείο μου, περίμενα να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα και μετά μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και μας έβγαλαν έξω, δεν είδα κάτι άλλο».

«Τον είδα λίγο πριν κλείσουμε την πόρτα που ανέβαινε την σκάλα προς τα πάνω πάνω. Βαστούσε ένα σακ βουαγιάζ, δεν μπήκε από την είσοδο, έχοντας παρατεταμένο το όπλο του. Το είχε προφανώς μέσα στο σακ βουαγιάζ», πρόσθεσε η αυτόπτης μάρτυρας.

Ο δράστης που τον φώναζαν «Άρη» αλλά κατά πληροφορίες το πραγματικό του όνομα ήταν Ελ Μπουράι, ήταν πρώην εργαζόμενος της εταιρείας που είχε απολυθεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ήταν για χρόνια επιστάτης στο σπίτι της οικογένειας Καρνέση στους Πεταλιούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ