Expats: Πώς και γιατί η Αθήνα βρέθηκε δεύτερη ανάμεσα στα καλύτερα μέρη να ζεις

Expats: Πώς και γιατί η Αθήνα βρέθηκε δεύτερη ανάμεσα στα καλύτερα μέρη να ζεις

Στη δεύτερη θέση ανάμεσα στα καλύτερα μέρη του κόσμου για να αγοράσει κάποιος ακίνητο και να μετακομίσει στο εξωτερικό βρίσκεται για το 2022 η Αθήνα, όπως προκύπτει από την έρευνα της βρετανικής εταιρείας Property Guides.

Η έρευνα συνυπολόγισε παράγοντες όπως το κόστος ζωής, η δυνατότητα για εξ αποστάσεως εργασία και η ισορροπία προσωπικής ζωής-εργασίας.

Στην πρώτη θέση της λίστας της Property Guides βρέθηκε η Μάλαγα, στην Costa del Sol της Ισπανίας, με τους συντάκτες της έρευνας να εξηγούν πώς εάν κάποιος θέλει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του, τότε πρέπει να κοιτάξει προς αυτή την ισπανική πόλη, που προσφέρει θερμό μεσογειακό κλίμα και εύκολη κοινωνικοποίηση.

Όσο για την αναρρίχηση-έκπληξη της Αθήνας στη δεύτερη θέση; «Η πανδημία άλλαξε την άποψη πολλών ανθρώπων για την Ελλάδα», εξηγούν οι ειδικοί της Property Guides. «Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει εμφανίσει καλές επιδόσεις σε γενικές γραμμές, ενώ κανένα μέρος δεν φαντάζει πιο ασφαλές κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας από ένα νησί στην αστραφτερή Μεσόγειο», προσθέτουν.

Πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας ειδών συσκευασίας RAJA έδωσε στην Αθήνα τον τίτλο του καλύτερου μέρους για να μετακομίσει κανείς το 2022. Για να καταλήξει στον νικητή, η εταιρεία συνυπολόγισε παράγοντες όπως το ποσοστό της απασχόλησης, η ασφάλεια, το κόστος ζωής και η υγειονομική περίθαλψη. Τα ενοίκια είναι δραματικά χαμηλότερα στην Αθήνα σε σχέση με τη Βρετανία και τα ψώνια του σούπερ μάρκετ είναι κατά 16% φθηνότερα. Και βέβαια, για τους Βρετανούς expats, η μεσογειακή διατροφή, με τα αποδεδειγμένα οφέλη της για την υγεία (σε μία περίοδο όπου τα ζητήματα αυτά ανεβαίνουν στις προτεραιότητες των περισσοτέρων) είναι ένα επιπλέον κίνητρο.

Και όπως προσθέτουν οι ειδικοί της Property Guides, το ελληνικό πρόγραμμα της Χρυσής Βίζας εγκρίνει αυτή τη στιγμή περισσότερες αιτήσεις από το πορτογαλικό.

Ολόκληρη η λίστα με τα 22 καλύτερα μέρη στον κόσμο για τους Βρετανούς expatriates έχει ως εξής:

– Μάλαγα, Ισπανία

– Αθήνα, Ελλάδα

– Clonakilty, Ιρλανδία

– Ώστιν, Τέξας, ΗΠΑ

– Απουλία, Ιταλία

– Λιμόζ, Γαλλία

– Πόρτο, Πορτογαλία

– Βαλένθια, Ισπανία

– Nicoya Peninsula, Κόστα Ρίκα

– Παρίσι, Γαλλία

– Μάλτα

– Μπέρλινγκτον, Οντάριο, Καναδάς

– Aljezur, Πορτογαλία

– Μόναχο, Γερμανία

– Τιφλίδα, Γεωργία

– Κράιστσερτς, Νέα Ζηλανδία

– Τάμπα, Φλόριντα

– Αδελαΐδα, Αυστραλία

– Ζυρίχη, Ελβετία

– Λεμεσός, Κύπρος

– Βανκούβερ, Καναδάς

– Μπόντρουμ, Τουρκία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS