Φωτιές: Μάχες σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα - Η εικόνα από τις πυρκαγιές ανά την επικράτεια

Φωτιές: Μάχες σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα - Η εικόνα από τις πυρκαγιές ανά την επικράτεια

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα καθώς από το πρωί έχουν ξεσπάσει 45 πυρκαγιές

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα, καθώς από το πρωί έχουν ξεσπάσει 45 πυρκαγιές, οι πιο δύσκολες εκ των οποίων αυτή τη στιγμή είναι στην Αργολίδα και στην Αχαΐα. Στη Μυρτιά Ηλείας ένας άνδρας 55 ετών έχασε τη ζωή του.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη, στην Αχαΐα και στην Ηλεία. Λόγω των πυρκαγιών έχει κλείσει η Εθνική Οδός Πύργου-Πατρών. Στο Κρανίδι Αργολίδας η εικόνα είναι καλύτερη.

Με εντολή της 6ης ΥΠΕ έχουν τεθεί σε επιφυλακή ανεξαρτήτως των εφημεριών τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας.

Ο δήμαρχος Πύργου επιβεβαίωσε έναν νεκρό, 55 ετών, από το χωριό Μυρτιά Ηλείας, ο οποίος, πηγαίνοντας να βοηθήσει στην κατάσβεση, πέθανε από αναρρόφηση τροφής.

Σε εξέλιξη είναι και φωτιές σε περιοχές της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας, της Ηλείας, της Μεσσηνίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Κεφαλονιάς.

Οι άνεμοι πνέουν ισχυρότατοι ανά την επικράτεια, ενώ επικρατούν υψηλότατες θερμοκρασίες.

Σε αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες προστέθηκε η βλάβη στο 112, το οποίο έπεσε επί δίωρο, ωστόσο λίγο μετά τις 18:30 επανήλθε.

Φωτιά στην Εύβοια

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:30 σε δασική περιοχή στην Εύβοια.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, έχουν κινητοποιηθεί 32 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρων και ένα ελικόπτερο.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες του evima.gr, η πυρκαγιά οφείλεται σε σκαπτικό μηχάνημα.

Το μηχάνημα έπεσε σε γκρεμό 200 μέτρων την ώρα που εκτελούσε εργασίες και από την απότομη πτώση προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ένας τραυματίας από την φωτιά, ο οποίος μεταφέρεται αυτή την ώρα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Φωτιά στην Θήβα

Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες στη Θήβα για να κρατήσουν τις φλόγες και να μην περάσουν τον δρόμο Θηβών-Χαλκίδας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά η φωτιά είναι μακριά από δασική περιοχή. Ήδη όμως έχουν πάθει ζημιές αποθήκες θερμοκήπια και άλλες εγκαταστάσεις.

Ακόμα πριν από λίγο ξέσπασε πυρκαγιά στον 'Αγιο Σπυρίδωνα Λιβαδειάς αλλά και στο Γουλέμι της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα. Η φωτιά στον 'Αγιο Σπυρίδωνα Λιβαδειάς είναι σε καλαμιές και ήδη έχουν φτάσει τα πυροσβεστικά και υδροφόρες των ΟΤΑ και προσπαθούν να σταματήσουν τις φλόγες.

Η φωτιά στο Γουλέμι είναι επίσης σε καλαμιές κοντά στα σπίτια του χωριού και έχει αναπτύξει μέτωπο και κατευθύνεται προς δασική περιοχή. Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική που βρίσκονταν κοντά στο σημείο καθώς 2 ώρες πριν χρειάστηκε να επέμβουν δυνάμεις της και να σβήσουν άλλη φωτιά που έκαψε 10 στρέμματα περίπου αγροδασικής έκτασης κοντά στο Μεγαπλάτανο της Αταλάντης.

Στο σημείο για την κατάσβεση της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα της Πυροσβεστικής και τρία αεροσκάφη.

Φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι

Υπό έλεγχο μετά από δύο ώρες τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ανάβυσσο, κοντά σε σπίτια. Η Πολιτική Προστασία είχε εκδόσει 112 ζητώντας την εκκένωση της περιοχής Μαύρο Λιθάρι προς Γλυφάδα.

Η τροχαία ανακοίνωσε ότι η Αθηνών - Σουνίου είναι ανοιχτή, καθώς είχε διακοπεί νωρίτερα η κυκλοφορία.

Παράλληλα, εκκενώθηκε προληπτικά κατασκήνωση στη Λάκκα.

Το μέτωπο της φωτιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ήταν κοντά στην Αθηνών – Σουνίου και κοντά στο Μαύρο Λιθάρι. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Στο σημείο επιχειρούσαν 55 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα, 16 οχήματα και 3 ελικόπτερο.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ