Εξαδάκτυλος για εμβολιασμούς παιδιών 12 -17: Θα είναι δωρεάν - Η αμοιβή του παιδίατρου θα πληρώνεται από το κράτος

Εξαδάκτυλος για εμβολιασμούς παιδιών 12 -17: Θα είναι δωρεάν - Η αμοιβή του παιδίατρου θα πληρώνεται από το κράτος

«Ο παιδίατρος είναι ο άνθρωπος που έκανε όλα τα εμβόλια στα παιδιά, που τον εμπιστευόμαστε», δήλωσε σχετικά με τη χθεσινή απόφαση, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, για χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12 -17 ετών από τον παιδίατρο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε πως, το οικονομικό βάρος για το εμβόλιο των παιδιών δεν βαραίνει τους γονείς, οι παιδίατροι, ωστόσο, θα αμείβονται.

Ειδικότερα για τις περιπτώσεις στις οποίες κάποιος αδυνατεί να πάει στο ιατρείο και είναι αναγκαστικός ο εμβολιασμός του στο σπίτι, ο γιατρός θα αμείβεται με 50 ευρώ από το κράτος.

Εξηγώντας το διαδικαστικό κομμάτι, ο πρόεδρος του ΠΙΣ είπε ότι, οι γονείς καλούν τον παιδίατρο για ραντεβού, όπως πάντα κάνουν και το εμβόλιο θα γίνεται στο ιατρείο. Το κόστος των 20 ευρώ ανά εμβολιασμό βαραίνει το κράτος και όχι τους γονείς.

Σχετικά με την αποθήκευση του εμβολίου, είπε πως το εμβόλιο της Pfizer διατηρείται σε βαθιά κατάψυξη για έξι μήνες, σε ξερό πάγο για 15 μέρες και σε απλό ψυγείο για πέντε μέρες.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την οδηγία για κλείσιμο τμημάτων σε σχολεία στην περίπτωση που νοσήσει το 50+1% των μαθητών, ο Α.Εξαδάκτυλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι, λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης, «αν έχουμε παιδιά που νοσούν στα αλήθεια, το ποσοστό 50+1 θα καλυφθεί πάρα πολύ γρήγορα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS