ΕΡΤ: Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να δείχνουμε όλους τους αθλητές μας - Γιατί δεν μεταδόθηκε ο αγώνας του Γκιώνη

ΕΡΤ: Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να δείχνουμε όλους τους αθλητές μας - Γιατί δεν μεταδόθηκε ο αγώνας του Γκιώνη

Δεύτερη εξήγηση, μέσα σε δύο ημέρες, δίνει η ΕΡΤ για την μη μετάδοση του προκριματικού αγώνα του πρωταθλητή στο Πινγκ Πονγκ, Παναγιώτη Γκιώνη. Μετά τις έντονες αντιδράσεις για τον Λευτέρη Πετρούνια υπήρξε και σφοδρή αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πάλι δεν μεταδόθηκε αγώνας ενός Έλληνα πρωταθλητή.

Στην απάντηση του, ο διευθυντής του Αθλητικού Τμημάτος, Γιώργος Λυκουρόπουλος, τονίζει πως παρότι ζητήθηκε από την ΕΡΤ στην εταιρία παραγωγής απερρίφθη το αίτημα τους ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων. Ο κύριος, Λυκουρόπουλος, σηκώνει και το γάντι στις αντιδράσειες της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, λέγοντας πως, «η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους».

Δείτε ολόκληρη την επιστολή του διευθυντή Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ, Γιώργου Λυκουρόπουλου:

Η ΕΡΤ, όπως όλα τα εθνικά δίκτυα που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει ζωντανά όλες -ει δυνατόν- τις προκριματικές προσπάθειες των αθλητών της χώρας μας. Έτσι συνέβη και με τον πρωταθλητή μας στο Πινγκ Πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη, που αγωνίστηκε σε δεύτερο προκριματικό αγώνα σήμερα το πρωί. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πότε αγωνίζεται -μετά την πρώτη πρόκρισή του που η ΕΡΤ μετέδωσε live- υπήρξε γραπτό αίτημα της ΕΡΤ προς την καθ’ ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.

Η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή κριτική που δέχεται ακόμη και το BBC από βρετανικές εφημερίδες για τη μη μετάδοση, xθες, της προκριματικής προσπάθειας του Βρετανού Oλυμπιονίκη Adam Peaty.

Γιώργος Λυκουρόπουλος, Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS