Επεισόδια στου Ρέντη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός - Τι λέει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Επεισόδια στου Ρέντη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός - Τι λέει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έλαβαν χώρα την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο, ο αστυνομικός είναι σε κρίσιμη κατάσταση και «νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό».

Ολόκληρο το ιατρικό ανακοινωθέν

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση.

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια στου Ρέντη

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν χθες το βράδυ, Πέμπτη 7/12, όταν μια ομάδα περίπου 150 ατόμων άρχισε να εκτοξεύει πέτρες, αιχμηρά αντικείμενα και φωτοβολίδες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν παρατεταμένη έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Οι θερμόαιμοι οπαδοί, λίγα λεπτά αργότερα, προχώρησαν σε «βροχή» ρίψεων φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα μία από αυτές να καρφωθεί στον μηρό του 31χρονου αστυνομικού.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 31χρονο άνδρα που είχε χάσει πολύ αίμα και τον μετέφερε χωρίς τις αισθήσεις του σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Παράλληλα, λόγω των καπνογόνων που χρησιμοποιήθηκαν, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και εντός του γηπέδου. Οι παίκτες και των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια και αρκετή ώρα αργότερα αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα. Την ίδια ώρα, από το γήπεδο αποχώρησαν αργά το βράδυ όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που αγωνίζονταν την ώρα του επεισοδίου.

Στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» σημειώθηκε, μάλιστα, και δεύτερο περιστατικό με έναν 52χρονο με καρδιολογικό πρόβλημα. Ο άνδρας λόγω της έντασης που προκλήθηκε από τα επεισόδια και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε με το ΕΚΑΒ στο Τζάνειο. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ο 52χρονος είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

Στα ίχνη του δράστη οι αρχές - Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στου Ρέντη

Οι 424 άνδρες που προσήχθησαν από το γήπεδο στα γραφεία της Ασφάλειας εξετάζονταν όλο το βράδυ από τους αστυνομικούς. Ρωτήθηκαν πού βρίσκονταν την ώρα των επεισοδίων, εάν είδαν κάποιον που να συμμετείχε στα επεισόδια, εάν μπορούσε κάποιος να επιβεβαιώσει πως όντως ήταν στις κερκίδες του γηπέδου και όχι στον προαύλιο χώρο, ενώ επίσης υποβλήθηκαν σε έρευνες για υπολείμματα βενζίνης και πυρίτιδας. Οι αστυνομικοί θέλουν να διαπιστώσουν ποιοι από τους εκατοντάδες προσαχθέντες συμμετείχαν στα θλιβερά επεισόδια, προκειμένου σιγά σιγά να αποκλείουν υπόπτους ώστε να φτάσουν στον δράστη. Οι προσαχθέντες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι ηλικίας από 16 ετών έως και 50 χρόνων.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η διαδικασία ταυτοποίησης και δακτυλοσκόπησης των εκατοντάδων προσαχθέντων στο Τμήμα Αλλοδαπών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Συμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, οι φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, έχουν μεταφερθεί σε διάφορους χώρους εντός του κτιρίου και εξετάζονται κατά περίπτωση, ανάλογα με το υλικό που συλλέγεται διαρκώς. Αυτήν την ώρα, εκφωνούνται ονόματα, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ των προσαχθέντων υπάρχουν τραυματίες.

Σημειώνεται οτι η πρόσβαση στους δικηγόρους έχει απαγορευτεί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ