Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο αστυνομικός

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο αστυνομικός

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση του αστυνομικού που τραυματίστηκε χθες από ναυτική φωτοβολίδα που πέταξαν χούλιγκαν έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

Η φωτοβολίδα καρφώθηκε στον αριστερό μηρό του, συνέχισε να καίει μέσα στο σώμα του προκαλώντας του ευρύτατη και εξαιρετικά βαρύ τραυματισμό.

Στο νοσοκομείο ο αστυνομικός έφθασε με μηδενική πίεση, σχεδόν άπνοος.

Ο νεαρός αστυνομικός έχασε πάρα πολύ αίμα, χρειάστηκε να του γίνει πολλαπλή μετάγγιση, δύο χειρουργεία, ένα χθες τη νύχτα και ένα σήμερα το πρωί, ενώ χθες το βράδυ, μόλις μπήκε στο χειρουργείο υπέστη καρδιακή ανακοπή και επανήλθε ύστερα από 10 λεπτά αφού οι γιατροί του έκαναν ΚΑΡΠΑ.

Εξαιρετικά κρίσιμο το επόμενο 48χρονο για τον αστυνομικό

Η κατάσταση του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, νοσηλεύεται διαδωληνωμένος στην εντατική και οι γιατροί υποστηρίζουν ότι χρειάζεται ένα 48ωρο για να γνωρίζουν καλύτερα ποια θα είναι η πορεία της υγείας του.

Το τραύμα από τη ναυτική φωτοβολίδα είναι τόσο εκτεταμένο και ευρύ που έχει προκαλέσει μια σειρά από άλλα προβλήματα υγείας.

Ο νεαρός αστυνομικός έχει καταγωγή από Θεσσαλονίκη αλλά ζει τα τελευταία 11 χρόνια στην Αθήνα. Η μητέρα του ήρθε στην Αθήνα χθες εσπευσμένα και όλη η οικογένειά του βρίσκεται στο πλευρό του.

Η ελληνική αστυνομία στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για δολοφονική επίθεση ενώ σε ότι αφορά στον εντοπισμό των δραστών υποστηρίζει ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι βρίσκονται ανάμεσα στους 442 προσαχθέντες.

Το ανακοινωθέν του νοσοκομείου τη νύχτα, μετά το πρώτο χειρουργείο:

«Περί ώραν 22:00 της 7ης-12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό.

Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.

Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ