Εμβόλια: Εξετάζεται τρίτη δόση τον Σεπτέμβριο - SMS στους εμβολιασμένους για να κλείσουν νέο ραντεβού

Εμβόλια: Εξετάζεται τρίτη δόση τον Σεπτέμβριο - SMS στους εμβολιασμένους για να κλείσουν νέο ραντεβού

Η τρίτη δόση εξετάζεται να γίνει με εμβόλια MRNA, δηλαδή Pfizer και Moderna


Όλα τα όπλα επιστρατεύει η κυβέρνηση με στόχο να αναχαιτιστεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας, στο οποίο κυριαρχεί η εξαιρετικά ανησυχητική για την υψηλή μεταδοτικότητά της, μετάλλαξη Δέλτα.

Στην κατεύθυνση αυτή, προς την χορήγηση και τρίτης δόσης εμβολίου στους πολίτες φαίνεται να προσανατολίζεται η κυβέρνηση με την σχετική συζήτηση να διεξάγεται ήδη στην αρμόδια Επιτροπή Εμβολιασμού.

Τρίτη δόση με Pfizer και Moderna
Σύμφωνα με το Star, τον Αύγουστο θα «κλειδώσουν» οι αποφάσεις της Επιτροπής Εμβολιασμού προκειμένου τον Σεπτέμβριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί με την τρίτη δόση, με την ίδια σειρά που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην αρχή της χρονιάς. Δηλαδή, θα εμβολιαστούν πρώτα οι υγειoνομικοί και θα ακολουθήσουν μετά σταδιακά όλες οι ηλικιακές κατηγορίες, από τους μεγαλύτερους προς του νεότερους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τρίτη δόση εξετάζεται να γίνει με εμβόλια MRNA, δηλαδή Pfizer και Moderna.

Sms στους ήδη εμβολιασμένους
Ένα από τα σενάρια που μελετώνται είναι να σταλεί ενημερωτικό μήνυμα και SMS σε όλους τους εμβολιασμένους για να προγραμματίσουν σταδιακά την τρίτη δόση, με βάση τον χρόνο που έκαναν την δεύτερη δόση.

Παράλληλα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια των απαιτούμενων δόσεων εμβολίων. Μάλιστα, το αισιόδοξο σενάριο είναι ότι αν δεν προκύψει κάποια άλλη μετάλλαξη ισχυρότερη από τη Δέλτα, τα πράγματα στις αρχές της νέας χρονιάς θα θυμίζουν πλέον πολύ την κατάσταση προ κοροναϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS