Έλαβε δράση η κυβέρνηση για την «πανδημία των υποκινητών κατά του εμβολίου»

Έλαβε δράση η κυβέρνηση για την «πανδημία των υποκινητών κατά του εμβολίου»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος,έδωσε εντολή σήμερα το πρωί στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία και ειδικότερα κατά του εμβολιασμού, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.

«Πρέπει να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ιστοσελίδες που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία», είπε σε μήνυμά του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, όπου και παρουσιάστηκε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια από κάποιους να εξαπατήσουν πολίτες ζητώντας τους χρήματα έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν καμία επίπτωση σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τα μέτρα ή δεν θα εμβολιαστούν.

«Εντοπισμός στο χάος του διαδικτύου»

Τη δυσκολία εντοπισμού τους μέσα στο χάος του Διαδικτύου επιχειρούν να εκμεταλλευτούν οι αρνητές για να προωθήσουν τις πέρα από κάθε λογική απόψεις τους. Μέρα με τη μέρα νέες σελίδες και blogs ξεπηδούν περιέχοντας κάθε λογής οδηγίες προς τους αρνητές. Οι διαχειριστές των ιστότοπων αυτών καλούν σε πλήρη ανυπακοή τους πολίτες την ώρα που Αθήνα και Θεσσαλονίκη βράζουν από κοροναϊό.

Ποινικός Κώδικας αλά… αρνητές

Μια από τις ιστοσελίδες που το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται πως έχει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το κίνημα των αντιεμβολιαστών έχει δημιουργήσει ακόμη και κατάλογο όπου έχουν ορίσει χρηματικές αλλά και ποινές φυλάκισης για υποτιθέμενες περιπτώσεις «παράβασης» καθήκοντος από δημοσίους υπαλλήλους και υγειονομικούς.

Ένα τέτοιο έγγραφο που είχε αναρτηθεί σε μια από τις ιστοσελίδες, κρατούσε ανά χείρας και ο πατέρας που αρνιόταν να βάλει μάσκα στο παιδί του στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και απειλούσε πρόστιμο ακόμη και τον πρωθυπουργό.

Αντιεμβολιαστές σε ρόλο «σερίφη»

Όπως αναφέρουν εάν τους υποχρεώσουν σε χρήση μάσκας ή να κάνουν το εμβόλιο η χρηματική ποινή ξεκινά από τις 50.000 ευρώ και εκτοξεύεται μέχρι τα 10.000.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τους ιδίους κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή μέχρι 25 χρόνια.

Σε άλλο σημείο υποστηρίζουν πως εάν κάποιος εργαζόμενος τεθεί σε αναστολή επειδη δεν έχει εμβολιαστεί το πρόστιμο είναι 50.000 ευρω την ημέρα με την ποινή να ξεκινά από τους 18 μήνες και να φτάνει έως τα 25 χρονιά.

«Αλλοιώνεται το ελληνικό DNA»

Ενδεικτικό όσων υπάρχουν στη συγκεκριμένη σελίδα είναι ότι την Ελληνική Ιθαγένεια κάποιος αλλοδαπός μπορεί να πάρει μονό εάν φέρει εξέταση DNA που θα έχει τα χαρακτηριστικά του DNA των Ελλήνων Ιθαγενών. Σε άλλη ιστοσελίδα αρνητές του κορωνιου απαιτούν να απαγορευτεί ο εμβολιασμός σε όλους, να μην φορά κάνεις μάσκα πουθενά και να μην πραγματοποιούνται self test.

Ένας ακόμη τρόπος διάδοσης των ιδεών αυτών γίνεται και μέσα από προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε την ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου

 

Τιμοκατάλογος για νομικά όπλα

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τις πρώτες 5 ώρες της έρευνας της Δίωξης βρέθηκαν ήδη 9 ύποπτες ιστοσελίδες και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εξ αυτών σε δύο έχουν εστιάσει περισσότερο την προσοχή τους οι αστυνομικοί, καθώς είναι αυτά που προσφέρουν έναντι αμοιβής στους αρνητές αυτά τα «νομικά όπλα».

Οι αστυνομικοί αναζητούν ενοχοποιητικά στοιχεία για τους διαχειριστές αυτών των σελίδων, ενώ κάνουν λόγο για «τιμοκαταλόγους» ψευδών νομικών συμβουλών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ζητούν να συγκεντρωθεί το ποσό των 3.000-4.000 ευρώ για να «νοικιάσουν» τους δικαστικούς επιμελητές.

Η διέγερση σε ανυπακοή που προτείνουν οι σελίδες αυτές μπορεί να είναι πλημμέλημα, όμως, επειδή εντάσσονται στη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον κορωνοϊό, δεν αποκλείεται ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση να αποφασίσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS