«Έκλεισε» η τέταρτη δόση του εμβολίου - Γκάγκα: Θα χορηγηθεί σε όλους το φθινόπωρο

«Έκλεισε» η τέταρτη δόση του εμβολίου - Γκάγκα: Θα χορηγηθεί σε όλους το φθινόπωρο

Στον ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί της Τρίτης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και επιβεβαίωσε ότι από το φθινόπωρο όλοι οι πολίτες θα χορηγηθούν τη νέα αναμνηστική δόση έναντι του κοροναϊού. 

Η ίδια, υπογράμμισε ότι «έχουμε πει αρκετό καιρό ότι θα χρειάζεται ένα αναμνηστικό το φθινόπωρο, όπως για τη γρίπη»,διευκρίνισε σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. «Οπότε νομίζω ότι αυτή είναι η λογική στην οποία πάμε», είπε συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός. 

Ερωτώμενη από τον Γιώργο Παπαδάκη ο οποίος και της ανέφερε ότι τον προηγούμενο μήνα έκανε ο ίδιος την τέταρτη δόση και και αν αυτή είναι που θα κάνουν και οι υπόλοιποι ή θα χρειαστεί να κάνει και εκείνος ξανά, η ίδια ανέφερε ότι, «νομίζω ότι το Σεπτέμβριο θα κάνουμε όλοι, όπως κάνουμε στη γρίπη».

«Εξ αρχής συμφωνία  για δωρεάν εμβόλια και το 2023»

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε πως έχει γίνει εξ αρχής συμφωνία για δωρεάν εμβόλια και το 2023, τα οποία βρίσκονται υπό επεξεργασία, από τις εταιρείες, για να περιλαμβάνουν και τα νέα στελέχη. Σε σχέση με το ποιοι θα κάνει την νέα αναμνηστική δόση του εμβολίου, είπε πως «η σύσταση είναι από τα 12 πρέπει να γίνει». 

Σε σχέση με το ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών που θα βρίσκονται σε αναστολή μέχρι το τέλος του 2022, σχολίασε πως «είναι κάτι που συζητείται, αλλά μένει όπως έχει». 

«Είναι θέμα του καθενός το αν θα φορέσει μάσκα»

Θυμίζουμε πως από την Τετάρτη 1/6 καταργείται και επίσημα η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τη Μίνα Γκάγκα να δηλώνει πως, «είναι θέμα του καθενός το αν θα φορέσει μάσκα», ωστόσο, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα κάνουν ένα τεστ την εβδομάδα.

«Είμαστε σε τελείως διαφορετική κατάσταση και είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που απελευθερώνει τα μέτρα», σημείωσε απαντώντας σε σχόλιο για το αν είναι νωρίς για την άρση των μέτρων.

«Το μόνο που θα δείξει για τη μάσκα, είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε τα ίδια με πέρυσι και πρόπερσι», είπε ερωτηθείσα για το αν θα επανέλθει η μάσκα. 

Τέλος, αναφορικά με τον προσωπικό γιατρό είπε ως «φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους γιατρούς», διευκρινίζοντας ότι, στην πλατφόρμα συμπεριλαμβάνονται όλοι οι γιατροί κι όχι μόνο οι γενικοί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS