Οι ανήλικοι αλληλοκατηγορούνται μεταξύ τους για το φρικτό έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα

Οι ανήλικοι αλληλοκατηγορούνται μεταξύ τους για το φρικτό έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα

Στις 12 το μεσημέρι θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας ανηλίκων το ζευγάρι των εφήβων που κατηγορούνται για ένα από τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα των τελευταίων ετών, αυτό της δολοφονίας της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα.

Η 15χρονη κατηγορείται ως η ηθική αυτουργός της δολοφονίας της 50χρονης μητέρας της, ενώ ο 17χρονος σύντροφός της από τη Ρουμανία μαζί με τον 16χρονο φίλο τους από το Λουτράκι φέρονται ως οι φυσικοί αυτουργοί. Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί μαχαιρωμένη άγρια με 70 χτυπήματα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της στην Αγία Βαρβάρα.

Τι ισχυρίστηκε ο 16χρονος κατηγορούμενος

Ήδη ο 16χρονος έχει κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Παρά το ότι οι δύο φίλοι του τον εμφανίζουν ως τον δράστη της δολοφονίας, εκείνος υποστηρίζει ότι είναι αθώος.

«Δεν τη σκότωσα εγώ. Ζητάω συγγνώμη. Ήμουν μπροστά στο φόνο. Το λάθος μου είναι ότι δεν τον εμπόδισα. Έμεινα μαζί τους από φόβο. Με απείλησαν ότι αν φύγω θα φορτώσουν σε εμένα το έγκλημα», είπε στην ανακρίτρια.

Ο 16χρονος έχει καταγραφεί σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος να μπαινοβγαίνει στο διαμέρισμα της 50χρονης μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του μία ημέρα πριν η άτυχη γυναίκα εντοπιστεί νεκρή. Μετά το έγκλημα οι τρεις έφηβοι ταξίδεψαν μαζί μέχρι τις Σέρρες με σκοπό να διαφύγουν προς τη Ρουμανία, όμως εκεί κάτι συνέβη και ο 16χρονος αποφάσισε να επιστρέψει στο Λουτράκι και να παραδοθεί στις αρχές.

Υπέδειξε τον 17χρονο ως τον εκτελεστή της 50χρονης και ισχυρίστηκε πως δεν είχε ιδέα για το σχέδιο της δολοφονίας, λέγοντας ότι «δεν ήξερα τι θα συμβεί. Μου είχαν πει ότι θα κλέβαμε μια πιστωτική κάρτα για να πάμε για ψώνια. Τον φόνο τον έκανε μόνος του ο 17χρονος. Η κοπέλα ήταν στο διπλανό δωμάτιο».

Τον 16χρονο δείχνουν ως τον φονιά οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι

Κι ενώ ο 16χρονος εμφανίζει τον εαυτό του να έχει το ρόλο του θεατή στο στυγερό έγκλημα, η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της είπαν στους αστυνομικούς ότι αυτός είναι ο δολοφόνος.

Παραδέχθηκαν ότι αποφάσισαν να σκοτώσουν την 50χρονη εξ αιτίας των συχνών καβγάδων με την κόρη της και γι’ αυτό ζήτησαν τη βοήθεια του 16χρονου, ο οποίος δέχθηκε έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, τα ξημερώματα της 5-11-2020, ο 17χρονος άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος στον 16χρονο, του έδωσε το μαχαίρι και μαζί πήγαν στο υπνοδωμάτιο της 50χρονης, η οποία κοιμόταν. Εκεί, ο 16χρονος ξεκίνησε να τη μαχαιρώνει και ο 17χρονος την κρατούσε ακίνητη καθώς το θύμα αντιδρούσε. Στη συνέχεια την έδεσαν και την τύλιξαν με σεντόνια για να τη μεταφέρουν εκτός του διαμερίσματος, κάτι που τελικά δεν έγινε. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δολοφονίας της μητέρας της, η 15χρονη βρισκόταν σε διπλανό δωμάτιο.

Στη συνέχεια έψαξαν το σπίτι για να βρουν μετρητά, όμως δεν βρήκαν. Εντόπισαν μια κάρτα του θύματος και έκαναν διάφορες αναλήψεις χρημάτων και έφυγαν από την Αθήνα. Για όλα αυτά και κυρίως για το κίνητρο που ώθησε τον κάθε έναν ξεχωριστά στο να φτάσουν να δολοφονήσουν με τέτοια αγριότητα την άτυχη 50χρονη θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στην ανακρίτρια ανηλίκων η 15χρονη και ο φίλος της, η οποία θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Κινδυνεύουν με φυλάκιση ως 8 χρόνια

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Η ανάκριση θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για ανηλίκους είναι 6 μήνες, ενώ η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας είναι τα 8 έτη κάθειρξη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS