Εγκαταλελειμμένος ιστορικός σιδηροδρομικός σταθμός μετατρέπεται σε... ταβέρνα στις Σέρρες

byroneia stathmosΗ Βυρώνεια, ένα μικρό χωριό του νομού Σερρών στην Βόρειο Ελλάδα, είναι γεμάτη ιστορία. Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Βυρώνειας, συνδέεται με μία από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Στην τελική φάση του Β' Βαλκανικού Πολέμου (Ιούλιος – Αύγουστος 1913), υπήρξε έδρα του Ελληνικού Στρατηγείου. Κάτω από τους ίσκιους των αιωνόβιων πλατανιών που περιστοιχίζουν το κτίριο, του σταθμού, ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, κατέληξαν στους όρους Ειρήνης απέναντι στην ηττημένη Βουλγαρία.

P7260084

Σχεδόν 100 χρόνια αργότερα, το Δεκέμβριο του 2013, ο εγκαταλελειμμένος σιδηροδρομικός σταθμός μετατράπηκε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικές σπεσιαλιτέ, τον «Συνοριακό Σταθμό».

Ο σταθμός Βυρώνεια έκλεισε το 2005. Η Νένα Σαββίδης, η 22χρονη ιδιοκτήτρια λέει ότι η ίδια και η οικογένειά της κατάφεραν να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία και να διασώσουν το σταθμό, μετατρέποντάς το σε μια ταβέρνα και παντοπωλείο, που βρίσκεται στο κοντινό βιότοπο της Κερκίνης.

byroneia 2

«Ο Συνοριακός Σταθμός», με τη φήμη του να έχει πλέον ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, χρησιμοποιεί το παλιό σαλόνι του σταθμού ως ένα γραφικό ταβερνάκι με μοναδικά πιάτα με βάση τα τοπικά προϊόντα. Το γραφείο του κύριου σταθμού έχει μετατραπεί σε μικρό μπακάλικο που πωλούνται τοπικά και παραδοσιακά εδέσματα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ