Σε απόγνωση οι γιατροί στο «Αττικό» –Άρχισε εφημερία με δεκάδες ράντζα

Σε απόγνωση οι γιατροί στο «Αττικό» –Άρχισε εφημερία με δεκάδες ράντζα

Την απόγνωσή τους εκφράζουν οι γιατροί στο «Αττικό» νοσοκομείο, τονίζοντας πως ξεκινά σήμερα ακόμη μία εφημερία με δεκάδες ράντζα και υπεράριθμες κλίνες.

Μετά από συνέλευση που είχε το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αττικό», οι γιατροί τονίζουν πως το νοσοκομείο γίνεται ακορντεόν, τα όρια του ρευστοποιούνται, υπερφορτώνονται τμήματα και κλινικές σε βάρος άλλων. Τα ιατρικά τμήματα που είναι επιφορτισμένα για την αντιμετώπιση των ασθενών COVID δεν επαρκούν πλέον σε ανθρώπινο δυναμικό. Η εκπαίδευση των ειδικευομένων έχει πάει χρόνια πίσω.

Οι γιατροί αναφέρουν πως «τη χαριστική βολή έρχεται να δώσει η οδηγία για αναστολή του 80% των τακτικών χειρουργείων που στην ουσία «βγάζει σε αναστολή» μεγάλο μέρος των συναδέλφων του χειρουργικού τομέα και ταυτόχρονα επιβαρύνει πολύ την υγεία του γενικού πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση στα ιδιωτικά κέντρα μιας και αναβάλλονται σοβαρότατες επεμβάσεις (πχ αφαίρεση νεοπλασιών, αγγειοχειρουργικές, ορθοπαιδικές, ΩΡΛ, γναθοχειρουργικές και καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις). Όλοι οι γιατροί αγανακτούμε με αυτό το καθεστώς».

Επισημαίνουν πως «το νοσοκομείο είναι εκτός ελέγχου, το πρόβλημα σύντομα θα γίνει μη διαχειρίσιμο. Η νοσηλεία και η ιατρική σε αυτές τις συνθήκες γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να εξυπηρετεί τέτοιο όγκο ασθενών, με τη διοίκηση και την κυβέρνηση να μη βάζουν κανένα όριο και περιορισμό».

Τι ζητούν

  • Ενίσχυση του νοσοκομείου και όλου του ΕΣΥ σε προσωπικό και χρηματοδότηση.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ένταξη τους στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών και στον ενιαίο δημόσιο σχεδιασμό.
  • Να ανοίξει τώρα το Λοιμωδών και να συνεπικουρήσει στη νοσηλεία των παθολογικών περιστατικών του ΑΤΤΙΚΟΥ και της 2ης ΥΠΕ εν γένει.
  • Κανένας ασθενής σε ράντζο!
  • Κανένας διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ!
  • Καμία συγχώνευση, κλείσιμο τμημάτων – κλινικών – νοσοκομείων. Κανένας περιορισμός χειρουργείων, διαγνωστικών και ιατρικών πράξεων. Όχι στη μετατροπή του νοσοκομείου σε μονοθεματικό.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS