Δήμαρχος Λαυρεωτικής για τη χθεσινή φωτιά στην Κερατέα: «Έχουμε υποψίες ότι προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι»
Φωτογραφία αρχείου: Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής / facebook

Δήμαρχος Λαυρεωτικής για τη χθεσινή φωτιά στην Κερατέα: «Έχουμε υποψίες ότι προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι»

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο εμπρησμού στη χθεσινή φωτιά που ξέσπασε το βράδυ στην Κερατέα. Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Μιλώντας στο Open, στάθηκε αρχικά την άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής που συμμετείχε στην κατάσβεση με 120 πυροσβέστες.

«Ήταν μία δύσκολη φωτιά, με 8 μποφόρ στις 10 το βράδυ, σε περιοχή δίπλα στην Αττική Οδό… 10 το βράδυ ή από αμέλεια ή εμπρησμός», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο ίδιος εντόπισε μια δεύτερη εστία φωτιάς, όταν ξέσπασε η μεγάλη στο Ανω Δασκαλειό: «Πηγαίναμε από Λαύριο προ Κερατέα, στον δρόμο προς τη μεγάλη φωτιά, υπήρχε άλλη μία φωτιά στο διάζωμα, προφανώς είχε μπει εκεί από αντιπερισπασμό, για να μην πάμε στη μεγάλη φωτιά. Τη σβήσαμε αμέσως. Έχουμε υποψίες ότι προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι», είπε ο δήμαρχος, που πρόσθεσε ότι κάτοικοι του είπαν ότι άκουσαν πρώτα μία έκρηξη πριν ξεσπάσει η φωτιά.

Να τονιστεί πως δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στο σημείο, αλλά παραμένουν εκεί δυνάμεις της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ