Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο ανακοινώνει την απόφαση για τα ελαφρυντικά -Αντίστροφη μέτρηση και για τις ποινές

Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο ανακοινώνει την απόφαση για τα ελαφρυντικά -Αντίστροφη μέτρηση και για τις ποινές

Σήμερα το πρωί αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τα ελαφρυντικά των κατηγορούμενων στην δίκη της Χρυσής Αυγής, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μετά από άλλη μία έντονη ημέρα την Παρασκευή, όπου οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους, ζητώντας να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους 57 (50 για την εγκληματική οργάνωση και 7 για πλημμέλημα) καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης, σήμερα το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του ως προς αυτό το μέρος της εκδίκασης.

Το θέμα των ελαφρυντικών είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επόμενη φάση της διαδικασίας, καθώς από αυτό κρίνονται οι ποινές που θα επιβληθούν σε καθέναν από τους καταδικασθέντες στην ιστορική δίκη της ΧΑ.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πότε θα ανακοινωθούν οι ποινές

Η Εισαγγελέας αφού ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τα ελαφρυντικά, αναμένεται να υποβάλει την πρόταση της επί των ποινών και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το πιθανότερο σενάριο είναι να μην ανακοινωθούν σήμερα οι ποινές, αλλά αύριο. Παράλληλα, θα εξεταστεί και το ζήτημα του αν και ποιες ποινές θα έχουν ανασταλτική δύναμη ή έφεση και ποιοι θα οδηγηθούν απευθείας στην φυλακή. Η ΕΛ.ΑΣ είναι ήδη σε ετοιμότητα με το σχέδιο σύλληψης των κατηγορούμενων που θα ανακοινωθεί ποινή φυλάκισης και δεν θα έχει ανασταλτική δύναμη.

Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5-15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη. Οι ποινές, αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, μειώνονται σε 1-5 για τα μέλη και 2-8 για τους διευθυντές. Για τους καταδικασθέντες που αντιμετωπίζουν κατηγορία για την ανθρωποκτονία Φύσσα -εκτός του Γιώργου Ρουπακιά- και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων οι ποινές που προβλέπονται φτάνουν τα 10 έτη χωρίς ελαφρυντικό. Ο δράστης της δολοφονίας του Φύσσα είναι αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια κάθειρξη, αν δεν του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Στο δικαστήριο ο Λαγός, «κάλεσε» συγκέντρωση «Εθνικιστών» -Το απαγόρευσε η ΕΛ.ΑΣ.

Στο Εφετείο θα εμφανιστεί σήμερα και ο Γιάννης Λαγός. Οπως ανακοίνωσε ο Ευρωβουλευτής θα παραστεί στο δικαστήριο, ενώ μέσω twitter κάλεσε τους «Εθνικιστές» να συγκεντρωθούν έξω από το Εφετείο.

«Το τεστ κορωνοϊού ήταν καθαρό. Ο δρόμος για Ελλάδα είναι ανοιχτός. Δευτέρα 12/10 στις 10 το πρωί θα κοιτώ στα μάτια την Λεπενιώτη απαριθμώντας τα δικαστικά εγκλήματα της εις βάρος 67 ΑΘΩΩΝ», έγραψε ο Γιάννης Λαγός, ενώ σε δεύτερη ανάρτησή του κάλεσε σε συγκέντρωση «Εθνικιστών» έξω από το Εφετείο.

«Το πρωί της Δευτέρας στις 9 στο εφετείο γκρεμίζουμε ΟΛΑ τα ψέματα μιας φοβισμένος ομάδας ανθρωπάκων που εκτελώντας εντολές καταπάτησαν κάθε έννοια δικαίου. δεν με φοβίζετε. ποτέ δεν θα πάρετε αυτή την χαρά».

Η ΕΛ.ΑΣ ωστόσο, έβαλε «φρένο» στα όποια σχέδια για συγκέντρωση των ακροδεξιών. Μετά από απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, δεν θα επιτραπεί η συγκέντρωση που είχε προαναγγείλει ο Λαγός για τις 9 το πρωί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, που έχει εξαγγελθεί για τις 9:00 το πρωί, έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται η δημόσια υπαίθρια συνάθροιση που έχει εξαγγελθεί για την 09.00 ώρα την σήμερον (12-10-2020) έξωθεν του Εφετείου Αθηνών, από μέλη της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης (Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.), της Εθνικιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης και μελών της Χρυσής Αυγής.

Η απαγόρευση της συνάθροισης επιβάλλεται καθώς από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω σφόδρα πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας, ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, η κυκλοφορία οχημάτων & πεζών και η λειτουργία των εγκαταστάσεων του Δικαστικού Συγκροτήματος (Άρειος Πάγος, Εφετείο, Πρωτοδικείο, Πταισματοδικείο, Ειρηνοδικείο).

Επίσης σημειώνεται ότι οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπον αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο», ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ που ανάρτησε την απόφασή της και στην «Διαύγεια».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS