Επίθεση με Βιτριόλι: Αποφασίζει σήμερα το δικαστήριο για την κλήτευση του 36χρονου -Πότε θα καταθέσει η δράστις Εφη

Επίθεση με Βιτριόλι: Αποφασίζει σήμερα το δικαστήριο για την κλήτευση του 36χρονου -Πότε θα καταθέσει η δράστις Εφη

Το αίτημα να κληθούν δύο νέοι μάρτυρες που προτείνει η πλευρά της Ιωάννας Παλιοσπύρου αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Πρόκειται για έναν 36χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να έχει επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι και μία γυναίκα φίλη της κατηγορούμενης η οποία τους έφερε σε επαφή. Σύμφωνα με την πλευρά του 36χρονου, η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να παρακολουθήσει την Ιωάννα και τον 40χρονο άνδρα με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούσε να κατασκευάσει άλλοθι.

Τι ανέφερε η πολιτική αγωγή για τον 36χρονο

«Από τη στιγμή που φέρεται να του ζητά συνδρομή για άλλοθι θα πρέπει να διαταχθεί η κλήτευση του για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας» είχε αναφέρει η πολιτική αγωγή την περασμένη Τρίτη, ζητώντας να κληθεί ο 36χρονος άνδρας.

Επί του αιτήματος ο εισαγγελέας της έδρας έχει επιφυλαχθεί να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι «το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας».

Αποφασίζεται η κλήση των δύο μαρτύρων

Στη σημερινή συνεδρίαση ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να τοποθετηθεί επί του αιτήματος και το δικαστήριο να λάβει απόφαση για το εάν θα καλέσει τους δύο συγκεκριμένους μάρτυρες.

Ανεξάρτητα από το εάν το αίτημα των δικηγόρων της Ιωάννας γίνει αποδεκτό ή όχι, το δικαστήριο θα προχωρήσει στην ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας, ενώ αναμένεται, εφόσον κριθεί απαραίτητο, να εξεταστούν οι μάρτυρες που έχει προτείνει η πλευρά της Ιωάννας. Πρόκειται για πέντε μάρτυρες, έναν ιατροδικαστή, έναν καθηγητή Χημείας, έναν οφθαλμίατρο, έναν ψυχολόγο και τη φίλη της Ιωάννας, Αννίτα Ναθαναήλ, η οποία βρίσκεται στο πλευρό της και έχει ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης.

Δεν έχουν αναφερθεί συγκεκριμένα ονόματα μαρτύρων υπεράσπισης από την πλευρά της δράστιδος

Η πλευρά της κατηγορούμενης έχει δικαίωμα να ζητήσει να εξεταστούν μάρτυρες υπεράσπισης. Κατά την έναρξη της δίκης στις 15 Σεπτεμβρίου, οι συνήγοροί της είχαν επιφυλαχθεί να παραδώσουν στην πορεία της διαδικασίας τον κατάλογο με τους δικούς τους μάρτυρες, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα.

Εφόσον ολοκληρωθεί η εξέταση των προτεινόμενων μαρτύρων των δύο πλευρών στη σημερινή ή σε επόμενη συνεδρίαση, το δικαστήριο θα συνεχιστεί με την απολογία της 36χρονης. Οι εξηγήσεις της αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ποτέ δεν έχει μιλήσει για το λόγο που επιτέθηκε με τόση σκληρότητα στην Ιωάννα. Το μόνο που είχε πει στην απολογία της ήταν ότι είχε αποκτήσει μια «αρρωστημένη εμμονή» με το θύμα εξαιτίας ενός «πολύ προσωπικού ζητήματος» που ήταν πολύ σημαντικό για εκείνη, ενώ τα μόνα λόγια που απηύθυνε στην Ιωάννα μέσα στο δικαστήριο ήταν «γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ