Διαμαρτυρίες Ρομά: Κλειστή παραμένει η περιφερειακή Αιγάλεω στη λεωφόρο ΝΑΤΟ

Διαμαρτυρίες Ρομά: Κλειστή παραμένει η περιφερειακή Αιγάλεω στη λεωφόρο ΝΑΤΟ

Κλειστή παραμένει η περιφερειακή Αιγάλεω έως τη Φυλής, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, προς Ασπρόπυργο λόγω των αντικειμένων που βρίσκονται στο οδόστρωμα από τη συγκέντρωση Ρομά για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από πυροβολισμό αστυνομικού.

Επεισόδια με ομάδες ρομά έγινε χθες το βράδυ σε Μέγαρα, Θήβα και Θεσσαλονίκη, με τους συγκεντρωμένους να βάζουν φωτιές σε λάστιχα και κάδους. Μάλιστα, λόγω των επεισοδίων είχε κλείσει για λίγη ώρα η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των Μεγάρων.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην Αλίαρτο τραυματίστηκε ο δήμαρχος Αλιάρτου. Όταν επιχείρησε να προσεγγίσει τους συγκεντρωμένους δέχθηκε αντικείμενο στο κεφάλι.

Ένταση επικράτησε και στον οικισμό ρομά στα Διαβατά

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια των επεισοδίων λεωφορείο που επέστρεφε από το Ναύπλιο δέχθηκε επίθεση με πέτρες με συνέπεια να σπάσουν τα παράθυρα. Οι επιβάτες τρομοκρατημένοι κατέβηκαν από το λεωφορείο ενώ ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ έκλεισε και η περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο λόγω συγκέντρωσης ατόμων.

Νωρίτερα ένταση χωρίς επικράτησε και στον καταυλισμό των Ρομά στο Νομισματοκοπείο όταν πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και άτομα άναψαν φωτιά χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κάποιο άλλο επεισόδιο.

Από τη Δευτέρα οι διαμαρτυρίες

Από το μεσημέρι της Δευτέρας, ομάδες νεαρών ατόμων Ρομά – ανάμεσα τους έφηβοι και παιδιά – βάζουν φωτιές σε κάδους και πυρπολούν αντικείμενα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου.

Δεκάδες άτομα έβαλαν φωτιές σε κάδους διακόπτοντας την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Πόντου με Κωνσταντινουπόλεως με τους διαδηλωτές να ζητούν δικαιοσύνη.

Η πλευρά του ρομά κατήγγειλε ότι στο σημείο της δολοφονίας του 17χρονου, έπλυναν τον δρόμο και όταν πήγε η Σήμανση δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά της.

Επίσης ανέφεραν ότι καθάρισαν την σορό του 17χρονου και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ