Θάνατος 16χρονου: Φωτιές από Ρομά στη Χαλκίδα, επεισόδια σε Ρόδο, Πάτρα

Θάνατος 16χρονου: Φωτιές από Ρομά στη Χαλκίδα, επεισόδια σε Ρόδο, Πάτρα

Ήταν προγραμματισμένη πορεία για το ΑΤ Ευβοίας, έκλεισαν τον δρόμο στην περιοχή Καρακόνερο στο νησί των Δωδεκανήσων.


Η πορεία στη Χαλκίδα, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει μετά το νέο για τον θάνατο του 16χρονου Κωνσταντίνο Φραγκούλη, ο οποίος πυροβολήθηκε από 36χρονο αστυνομικό, ήταν δεδομένο ότι δεν θα ήταν ειρηνική.

Η συγκέντρωση με τελικό προορισμό το αστυνομικό τμήμα Ευβοίας έφερε φωτιές στις Καμάρες, αφού οι Ρομά είναι εξοργισμένοι με τον θάνατο του εφήβου. Οι Καμάρες ήταν το σημείο συγκέντρωσης και πρώτος προορισμός επρόκειτο να γίνει το κέντρο της πόλης.


Η φωτιά σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο έχει επεκταθεί και στις γραμμές του Προαστιακού, που εμποδίζει τη διέλευση των δρομολογίων 1324 και 1325 της γραμμής Πειραιάς-Κιάτο. Με ανάρτησή της, η Hellenic Trains ανακοίνωσε ότι η διέλευση από τις γραμμές στο ύψος του Ασπρόπυργου είναι αδύνατη.

Επιπλέον, στη Ρόδο έκλεισαν τον περιφερειακό δρόμο έξω από τον καταυλισμό τους, στην περιοχή Καρακόνερο. Οι υπαίτιοι λογίζονται ως νεαροί που έβαλαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα. Αυτό ανάγκασε τις Αρχές, που έσπευσαν στο σημείο μαζί με δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, να κλείσουν τον δρόμο από το ύψος του νεκροταφείου έως και τη διασταύρωση με την Ρόδου-Καλλιθέας για λόγους ασφαλείας, ενώ οι Ρομά που συμμετείχαν στην κινητοποίηση φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν δικαιοσύνη.

Επεισόδια προκλήθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας, στο τέλος δεύτερης πορείας που οργανώθηκε με αφορμή το θάνατο του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ειδικότερα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατευθύνθηκαν, μέσω της οδού Ερμού, στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και πέταξαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με την ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ στην συνέχεια τα ίδια άτομα επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα στην οδό Κορίνθου. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ, που ακολουθούσαν, τους απομάκρυναν προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα.

Νωρίτερα, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Πάτρας, με κύριο σύνθημά τους «ενάντια στην κρατική βία και καταστολή», η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς να δημιουργηθούν απρόοπτα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ