Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την τραγωδία στα Τέμπη -Επεισόδια από κουκουλοφόρους

Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την τραγωδία στα Τέμπη -Επεισόδια από κουκουλοφόρους

Με πανό και συνθήματα χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας προκειμένου να διαδηλώσουν για την τραγωδία στα Τέμπη

Εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές, πολίτες κάθε ηλικίας βρέθηκαν στους δρόμους της χώρας, πραγματοποιώντας μαζικές απεργίες, θέλοντας να εκφράσουν την οργή τους για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 συνάνθρωποί μας.

«Δεν ήταν ατύχημα, μόνο οργή», «Όλων των νεκρών γινόμαστε φωνή», «Στείλε όταν φτάσεις», «Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί» ήταν μόνο ορισμένα από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό και τα πλακάτ.

Στην Αθήνα, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 50.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Συντάγματος για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. Πριν την έναρξη των κινητοποιήσεων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών.

Την ειρηνική πορεία των διαδηλωτών, ωστόσο, αμαύρωσαν κουκουλοφόροι, οι οποίοι πέταξαν μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με χρήση χημικών, στο Σύνταγμα, ενώ η ένταση συνεχίστηκε στα Προπύλαια.

Μεγάλη ήταν και η συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην πορεία συμμετείχαν μέλη συνδικάτων και σωματείων εργαζομένων της πόλης, φοιτητικών συλλόγων, μαθητές, εκπαιδευτικοί και άλλες συλλογικότητες.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους μπαλόνια σε ένδειξη πένθους για τους νεκρούς στα Τέμπη.

Επεισόδια σημειώθηκαν και σε αυτή την πορεία, την ώρα που άτομα που συμμετείχαν σε αυτή έφτασαν στον ΟΣΕ. Κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψη χημικών.

Την ίδια ώρα στην Πάτρα, πολίτες συγκεντρώθηκαν στους κεντρικούς δρόμους, απαιτώντας να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Στην κεφαλή της οποίας βρισκόταν μία μαύρη κατασκευή πάνω στην οποία αναγραφόταν το μήνυμα «μαμά έφτασα», καθώς και η μπάντα του Δήμου Πατρέων.

Μετά τη λήψη της πορείας έγιναν επεισόδια στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ, με αγνώστους να επιτίθενται με με πέτρες, καδρόνια και μπογιές. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.

Με λευκά μπαλόνια στα χέρια, οι διαδηλωτές στα Χανιά διαμαρτυρήθηκαν για την τραγωδία στα Τέμπη. Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς της πόλης όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, προς την πλατεία Ελευθερίας, έξω από τα γραφεία της Αντιπεριφέρειας και κατέληξαν, μέσω των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Ελευθερίου Βενιζέλου, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. 

Μεγάλη ήταν και η συγκέντρωση στον Βόλο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gegonota.news, η πορεία φοιτητών και μαθητών, όπου στην κεφαλή της έχει το Μουσικό Σχολείο, που παίζει πένθιμα εμβατήρια, «συναντήθηκε» με την πορεία φορέων και εργαζομένων που ξεκίνησε από τον Αγιο Νικόλαο.

Πορείες έγιναν ακόμη σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως η Καβάλα,. η Δράμα. η Πρέβεζα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS