Βόλος: Βλήμα του στρατού παραλίγο να σκοτώσει κτηνοτρόφο -Σκοτώθηκαν πρόβατα από το κοπάδι

Βόλος: Βλήμα του στρατού παραλίγο να σκοτώσει κτηνοτρόφο -Σκοτώθηκαν πρόβατα από το κοπάδι

Παρ' ολίγον τραγωδία στην περιοχή των Γλαφυρών Μαγνησίας όταν βλήμα που εκτοξεύτηκε στο πλαίσιο άσκησης που διεξάγονταν στο Πεδίο Βολής, άγνωστο πως, έφυγε από τον στόχο του και κατέληξε σε βοσκότοπο, όπου κτηνοτρόφος έβοσκε τα ζώα του.

Το απίθανο αυτό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη στρατιωτική άσκησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο Πεδίο Βολής των Γλαφυρών. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται ένα βλήμα που εκτοξεύτηκε ξέφυγε 7 με 8 χλμ από τον στόχο του και έσκασε στον βοσκότοπο «Μεγαβούνι».

Την ώρα εκείνη στον βοσκότοπο βοσκούσε τα πρόβατά του ο κτηνοτρόφος. Σοκαρισμένος ακόμη από όσα έζησε, όπως ο ίδιος περιέγραψε στο taxydromos.gr, άκουσε ξαφνικά το βλήμα να «σφυρίζει» δίπλα του σε απόσταση λιγότερη των 15 μέτρων και να σκάει στο έδαφος μπροστά του σε απόσταση περίπου 70 μέτρων, ανοίγοντας ένα μεγάλο λάκκο.

Από την έκρηξη του βλήματος σκοτώθηκαν έξι κατσίκες του κτηνοτρόφου, άλλη μία τραυματίστηκε και πέθανε κατά την μεταφορά της, ενώ 16 τρόμαξαν από τον δυνατό κρότο και έφυγαν σε άγνωστη κατεύθυνση.

Ο κτηνοτρόφος, όπως αναφέρει γλίτωσε από θαύμα, καθώς καθυστέρησε να πάει κοντά στα ζώα του διότι μιλούσε τηλεφωνικά με φίλο του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS