Επεισόδια με ακροδεξιούς και αντιεξουσιαστές σε Θησείο, πλ. Βικτωρίας, 33 προσαγωγές -Συναγερμός για τα Εξάρχεια

Επεισόδια με ακροδεξιούς και αντιεξουσιαστές σε Θησείο, πλ. Βικτωρίας, 33 προσαγωγές -Συναγερμός για τα Εξάρχεια

Σε «θέατρο» επεισοδίων μετατράπηκαν περιοχές στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τετάρτης (1/11), με αφορμή την επέτειο 10 ετών από τη δολοφονία των Φουντούλη-Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο.

Λίγο μετά το τέλος των αντισυγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Πευκάκια, Νέα Ιωνία και Ηράκλειο, επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Βικτωρίας και το Θησείο, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία για τη συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Ειδικότερα, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν επίθεση σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στην πλατεία Βικτωρίας, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Χέυδεν, το απόγευμα της Τετάρτης (1/11).

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., τα άτομα αυτά επιτέθηκαν με καδρόνια, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στην περιοχή, προκαλώντας φθορές στις μηχανές τους, στα κράνη τους και εκδορές στους ίδιους.

Στο σημείο έσπευσαν πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν σε χρήση χημικών. Ανδρες της ΔΡΑΣΗ απεγκλώβισαν τους συναδέλφους τους και προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων.

Η Αστυνομία συνέλαβε ακροδεξιούς στο Θησείο

Στη συνέχεια, αντιεξουσιαστές επιβιβάστηκαν στον ηλεκτρικό και αποβιβάστηκαν στον σταθμό Μοναστηράκι, όπου προκάλεσαν ζημιές, ενώ στο ίδιο σημείο συνεπλάκησαν με ακροδεξιούς.

Για να μεταβούν στο σημείο των συμπλοκών, άνδρες των ΜΑΤ χρησιμοποίησαν τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Στο πλαίσιο αυτό, για λίγη ώρα υπήρξε και διακοπή της κυκλοφορίας στον ΗΣΑΠ, ενώ στη συνέχεια δόθηκε εντολή τα δρομολόγια να πραγματοποιούνται στο τμήμα Πειραιάς-Ταύρος και Ομόνοια-Κηφισιά.

Είχε προηγηθεί ειδοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε σελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίες ανέφεραν ότι «φασίστες» βρίσκονται «απένταντι από το θερινό θέατρο του Θησείου».

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, συνελήφθησαν έξι άτομα στην περιοχή Βραχάκια στην Ακρόπολη που άναψαν πυρσούς, ενώ φώναζαν και συνθήματα, παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Πολίτες και συμμετέχοντες στις συγκεντρώσεις κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επιθέσεις ακροδεξιών στον σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, όπου καταγράφηκαν και φθορές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 80 άτομα, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχουν συγκεντρωθεί στο μνημείο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια.

Το γεγονός αυτό έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις Αρχές, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση είναι αρκετά ήρεμη προς το παρόν.

Αστυνομία: Συλλήψεις και προσαγωγές ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Αστυνομία προχώρησε σε 14 προσαγωγές ατόμων που ήθελαν να προσεγγίσουν το Νέο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ήθελαν να πραγματοποιήσουν ακροδεξιοί για τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, οι οποίοι φρουρούσαν τα -μέχρι πριν κάποια χρόνια- γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Ηρακλείου 420.

Οι αντισυγκεντρώσεις που εξήγγειλαν μέλη αριστερών συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηαν σε τρία σημεία: περίπου 700 άτομα συμμετείχαν στα Πευκάκια, 100 στη Νέα Ιωνία και 200 στο Νέο Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι στη μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση για τις εκδηλώσεις που σχεδιάζονταν στο Νέο Ηράκλειο συμμετείχαν περίπου 1.500 αστυνομικοί.

Μεταξύ των σημαντικών παρεμβάσεων από τις Αρχές, βρίσκονται και οι συλλήψεις 21 Ιταλών ακροδεξιών της CasaPound στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έξι Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη, η διακοπή δρομολογίων του ΗΣΑΠ και οι 33 προληπτικές προσαγωγές που απέτρεψαν τις επικίνδυνες διασταυρώσεις και επέτρεψαν την ομαλή ολοκλήρωση των συγκεντρώσεων.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ