Αυξημένα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο του Πάσχα

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο του Πάσχα

Σε ειδικό επιχειρησιακό σχεδιασμό προχωράει η ΕΛΑΣ, εν όψει Πάσχα. Αυτό διότι έπειτα από δύο χρόνια με lockdown και απαγορεύσεις σε μετακινήσεις εκτός νομού, το φετινό Πάσχα θα θυμίζει κάτι από τις προ covid εποχές.

Ήδη κάποιοι εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ για τα χωριά από χθες, ωστόσο σήμερα η κίνηση εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη και αύριο Μ. Παρασκευή αναμένεται η κορύφωση για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα.

Κομβικό ρόλο, όπως αναμένεται, θα έχουν οι γυναίκες και οι άνδρες της Τροχαίας, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που τίθενται σε ισχύ.

Ενισχυμένα τα μέτρα εν όψει της μεγάλης εξόδου

Τα μέτρα θα είναι ενισχυμένα στις πύλες εξόδου, όπως τα διόδια, για τον έλεγχο της διαρκούς κίνησης στους αυτοκινητόδρομους. Έντονη θα είναι επίσης η αστυνομική παρουσία σε ΚΤΕΛ αλλά και σε λιμάνια.

Μιλώντας στο iefimerida αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ανέφεραν πως «η φετινή έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να είναι πολύ έντονη. Τα μέτρα είναι τόσο για την διευκόλυνση των ταξιδιωτών, να μην ταλαιπωρηθούν, όσο και για την προστασία τους».

Διαρκείς οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ για τις παραβάσεις του ΚΟΚ

Συνεχείς πρόκειται να είναι οι έλεγχοι για την τήρηση του ΚΟΚ. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε παραβάσεις που έχουν να κάνουν με την κατανάλωση αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα, κράνος/ζώνη, παραβίαση σηματοδότη κ.α. Στόχος να αποτραπούν τροχαία που θα στοιχίσουν τη ζωή σε πολίτες.

Παράλληλα, ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα και όσον αφορά την αστυνόμευση των αστικών κέντρων και αυτό γιατί τη στιγμή που οι πολίτες κατά χιλιάδες θα κατευθύνονται προς την περιφέρεια και τα χωριά και οι πόλεις θα αδειάζουν, οι επιτήδειοι θα καραδοκούν.

Εντείνονται οι περιπολίες της Αμεσης Δράσης

Για τον λόγο αυτό εμφανείς και διαρκείς θα είναι οι περιπολίες των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, με ειδικά κλιμάκια ασφαλείας να κάνουν κατοπτεύσεις και να προχωρούν σε παρατηρήσεις ύποπτων συμπεριφορών έτσι ώστε να αποτρέψουν έκνομες ενέργειες.

Ιδιαίτερες κατευθύνσεις έχουν δοθεί και για την εντατικοποίηση των ελέγχων σχετικά με την παράνομη διακίνηση και εμπορία πυροτεχνημάτων.

Στοχευμένοι οι έλεγχοι θα είναι και για το παρεμπόριο – λόγω πανηγυριών-
ενώ θα πραγματοποιούνται και ειδικοί έλεγχοι για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αυξημένοι έλεγχοι και στους τουριστικούς προορισμούς

Αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι και σε τουριστικούς προορισμούς, όπως στην Κέρκυρα και τη Χίο.

Σχετικά με τις εκκλησίες και τα μέτρα για τον κορονοϊό, όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης «η αστυνομία δεν έχει διάθεση να έρθει σε αντιπαράθεση με τους πολίτες. Άλλωστε βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την χαλάρωση των μέτρων».

Σε αυτό το πλαίσιο υπενθυμίζεται πως οι πιστοί το φετινό Πάσχα θα μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα σε όλους τους χώρους λατρείας και προσευχής, αρκεί να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ ή αρνητικό τεστ (rapid ή PCR).

Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους, εκτός από τους ιερωμένους που λειτουργούν.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα που θα ισχύσουν από την 1η Μαΐου και έπειτα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ