ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφωνα ένοχοι για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα και από το Εφετείο οι δύο Ρουμάνοι

Ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ενόχους -όπως και πρωτόδικα- τους δύο Ρουμάνους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία και για απόπειρα ληστείας. Ζήτησαν τη μετατροπή του κατηγορητηρίου, όμως ομόφωνα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους.

Επιπλέον, προκειμένου να σπάσουν τα ισόβια που τους έχουν επιβληθεί πρωτοδίκως, ζήτησαν διά των συνηγόρων τους να τους αναγνωριστούν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στο δικαστήριο να απορρίψει όλα τα ελαφρυντικά. Η απόφαση για το εάν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά ή όχι και για τις ποινές που θα επιβληθούν αναμένεται εντός της ημέρας.

Το έγκλημα

Ο Μένης Κουμανταρέας είχε βρεθεί νεκρός στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματός του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Δεκεμβρίου 2014. Ο 83χρονος συγγραφέας ζούσε μόνος του. Με έναν εκ των κατηγορουμένων είχε επαφές και τον βοηθούσε οικονομικά.

Το μοιραίο βράδυ το θύμα συναντήθηκε με τους δύο κατηγορούμενους και σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας του ζήτησαν χρήματα, διαπληκτίστηκαν έντονα μαζί του και τον χτύπησαν με αποτέλεσμα ο συγγραφέας να χάσει τη ζωή του.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αγιοκατατάξεις Εθνοϊερομαρτύρων

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS