AstraZeneca - θρομβώσεις: Φουντώνει η ανησυχία - Εξετάζεται η αύξηση των ηλικιακών ορίων για το εμβόλιο

AstraZeneca - θρομβώσεις: Φουντώνει η ανησυχία - Εξετάζεται η αύξηση των ηλικιακών ορίων για το εμβόλιο

Ανησυχία μεταξύ των ειδικών έχουν προκαλέσει τα πρόσφατα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη, αλλά και ο θάνατος μιας 63χρονης γυναίκας στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca.

Μάλιστα, τα περιστατικά αυτά φαίνεται πως επαναφέρουν στο τραπέζι μια ενδεχόμενη αύξηση των ηλικιακών ορίων για το εμβολιασμό με το σκεύασμα με AstraZeneca.

Ήδη η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, που και παλαιότερα είχε εκφράσει την άποψη πως το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει να χορηγείται στους τριαντάρηδες, αλλά να ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός με την AstraZeneca μετά τα 50, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για περισσότερα περιστατικά.

«Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα τέτοια κρούσματα και η Πολιτεία θα έπρεπε να έχει φροντίσει να εμβολιάζονται με το Αstrazeneca και το Johnson & Johnson μεγαλύτερα άτομα και κυρίως άνδρες. Δεν θα έπρεπε να γίνεται (σσ ο εμβολιασμός σε νεότερες ηλικίες) και δεν το κάνει καμία χώρα πλέον. Όπου υπάρχει δυνατότητα να επιλέγει άλλο εμβόλιο mrna, η σύσταση είναι να αποφεύγονται εμβόλια μη mrna γιατί υπάρχει εκεί ο κίνδυνος για θρομβοεμβολικό επεισόδιο που δεν είναι το κλασικό αλλά σπάνιο σύνδρομο», δήλωσε χθες η κ. Λινού.

Αλλά και ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ανέφερε πως είναι πιο αυξημένες οι θρομβώσεις σε νεότερα άτομα και σε γυναίκες κυρίως με Astrazeneca και πιο σπάνια με Johnson&Jonson.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS