Αυξάνονται τα επεισόδια κατά καθηγητών και γιατρών από έξαλλους αρνητές -Απροστάτευτοι, δέχονται απειλές

Αυξάνονται τα επεισόδια κατά καθηγητών και γιατρών από έξαλλους αρνητές -Απροστάτευτοι, δέχονται απειλές

Ανησυχία προκαλούν τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά έντασης στα οποία πρωταγωνιστούν αντιεμβολιαστές και αρνητές του ιού.

Τα πρώτα στοιχεία που σήμαναν «συναγερμό» αποκαλύφθηκαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν μια 54χρονη γυναίκα που δεν είχε κάνει το εμβόλιο αρνούνταν πεισματικά να διασωληνωθεί. Η άτυχη γυναίκα, που νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό», εν τέλει έχασε τη ζωή της, όμως έκτοτε ξεκίνησε να ερευνάται το ενδεχόμενο δράσης ενός πανελλαδικού κυκλώματος αντιεμβολιαστών που λειτουργεί και με την υποστήριξη δικηγόρων και άλλων επιστημόνων.

Οι Αρχές, μεταξύ άλλων, «χτενίζουν» όλες τις επικοινωνίες που είχε η εν λόγω γυναίκα, αναζητώντας αν και ποιοι την «ανάγκασαν» να αρνηθεί τη βοήθεια της επιστήμης και των μάχιμων ιατρών του ΕΣΥ.

Αντιεμβολιαστές αρνούνται... μετάγγιση αίματος από εμβολιασμένους
Τα ευτράπελα, όμως, δεν σταμάτησαν, καθώς, σύμφωνα με ιατρικούς συλλόγους, πληθαίνουν τα περιστατικά αρνητών του εμβολίου που δεν δέχονται μετάγγιση αίματος από ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Το ζήτημα έφερε στην επιφάνεια ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, που ύστερα από σωρεία καταγγελιών, αποφάσισε να προσφύγει στον εισαγγελέα, ζητώντας να παρέμβει για τις ψευδείς και αντιεπιστημονικές ειδήσεις.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, αποκάλυψε, μάλιστα, ότι υπάρχουν και γιατροί οι οποίοι ζητούν θετικά δείγματα ασθενών προκειμένου να τα παρουσιάσουν ως δικά τους και να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης.

«Το ζητούμενο είναι να σταματήσει αυτό το πανελλαδικό κύκλωμα που δρα σε δύο επίπεδα. Το ένα αφορά την έκδοση ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού και το άλλο τη διασπορά αυτών των ψευδών και αντιεπιστημονικών πληροφοριών σε ανυποψίαστους και ευκολόπιστους πολίτες. […] Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την ιατρική επιστήμη και είναι άκρως επικίνδυνα για τη ζωή ασθενών και των πολιτών, γενικότερα. Οι εισαγγελικές αρχές, στις οποίες θα προσφύγουμε σήμερα, θα πρέπει να παρέμβουν», δήλωσε η κυρία Μαστοράκου στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Γιατροί στο στόχαστρο των αρνητών -Επιθέσεις, μηνύσεις, προπηλακισμοί
Οι ομοσπονδίες ιατρών του Δημοσίου -και όχι μόνο- έχουν ήδη καταγγείλει συγκεκριμένα περιστατικά επιθέσεων από αντιεμβολιαστές.

Μόλις χθες, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι μια ομάδα «με επικεφαλής γνωστό για τις αντιεμβολιαστικές του απόψεις δημοτικό σύμβουλο Δράμας, επιτέθηκε με ύβρεις και προπηλακισμούς στην πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας».

Σοβαρή ήταν και η καταγγελία που έγινε στο iefimerida.gr από τον πρόεδρο εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου, Τάσο Αντωνόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο: Ομάδες δικηγόρων εκμεταλλεύονται τις ιδιαίτερες καταστάσεις της πανδημίας, ωθώντας συγγενείς-αρνητές να προβούν σε μηνύσεις κατά του υγειονομικού προσωπικού, με σκοπό να βγάλουν αποζημιώσεις, αμφισβητώντας στις περισσότερες περιπτώσεις τις πρακτικές των ιατρών.

Κατά τον ίδιο, συγγενείς ασθενών έχουν στοχοποιήσει δύο γυναίκες ιατρούς του «Λαϊκού», ενώ απειλές βρίσκονται αναρτημένες και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το υγειονομικό προσωπικό ζητά το αυτονόητο: Να σταματήσει η διαπόμπευση γιατρών και νοσηλευτών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι συγγενής ασθενούς δεν δίστασε ακόμη και να βιντεοσκοπήσει γιατρό, απειλώντας την να μην προχωρήσει στη θεραπεία που οι γιατροί έκριναν ότι χρειάζεται ο πατέρας της.

«Να παρέμβουν οι αρμόδιοι. Εμείς δεν θα κάνουμε ούτε τους αστυνόμους, ούτε τους εισαγγελείς, ούτε θα μιλάμε με δικηγόρους. Να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας και να μην παίζουν με την ιώβεια υπομονή μας», σημείωσε ο κ. Αντωνόπουλος.

«Μπάχαλο» στα σχολεία από γονείς-αρνητές
Το δεύτερο μεγάλο «γήπεδο» των αντιεμβολιαστών και αρνητών του ιού είναι τα σχολεία. Το συγκεκριμένο θέμα πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις με το βίντεο που ανήρτησαν γονείς-αρνητές από την Κατερίνη.

Στο βίντεο προβαίνουν σε ένα παραλήρημα κατά του εμβολίου, της χρήσης μάσκας, αλλά και όσων τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι ίδιοι, έκαναν φασαρία στο σχολείο της κόρης τους γιατί απαιτούσαν να μπει στην τάξη για να κάνει μάθημα χωρίς να έχει υποβληθεί σε self test και χωρίς να φοράει μάσκα.

Πατέρας μικρής μαθήτριας χαρακτήριζε τα μέτρα για τον κορωνοϊό φασιστικά, σατανικά και παράνομα. Μάλιστα, συνεχίζοντας το παραλήρημά του, αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος δεν άφησε την κόρη του να πει στην τάξη, επικαλούμενος τον νόμο. «Καμία ΚΥΑ, κανένας νόμος δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα της Ελλάδος» είπε, και χαρακτηρίζει εγκληματίες τους γονείς που φορούν μάσκες και εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Οι μηνύσεις στους εκπαιδευτικούς από αρνητές
Πέρα από τις ύβρεις και τις επιθέσεις, εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι και με μηνύσεις.

Μια απίστευτη υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα η ΕΛΜΕ Πειραιά, η οποία υποστήριξε ότι γονέας-αρνητής από τα Καμίνια υπέβαλε μήνυση κατά εκπαιδευτικών, οι οποίοι εν τέλει προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα.

«Την Τρίτη 14/9 γονέας μαθητή του Γυμνασίου Καμινίων προχώρησε σε μήνυση κατά 3 μελών του Συλλόγου Διδασκόντων (Διευθύντρια, Υποδιευθυντή και την υπεύθυνο Covid), επειδή εφάρμοσαν το νόμο και αρνήθηκαν την είσοδο στο σχολείο στο παιδί του, μια και δεν διέθετε self test, ενώ αρνούνταν να φορέσει και την προστατευτική μάσκα. Αμέσως μετά ακολούθησε το εξής εξοργιστικό γεγονός: περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο σχολείο και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα σε αυτό, ώστε να τους οδηγήσει στο Τμήμα» εξηγούσε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Ενταση σε σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Ηλείας
Την ίδια στιγμή, μηνύσεις υπέβαλαν γονείς και από την περιοχή της Ηλείας.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN, η Αντωνία Μπρη, πρόεδρος των δασκάλων και νηπιαγωγών περιφερειών του Πύργου, οι μηνύσεις υποβλήθηκαν σε βάρος τριών εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν επέτρεψαν σε μαθητές να μπουν χωρίς self test και μάσκες στα σχολεία τους.

«Το κρεσέντο των γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας συνεχίστηκε χθες στο νομό μας, σε νηπιαγωγείο του Πύργου και δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, γονείς απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας για covid, όπως προβλέπεται από τις υπουργικές αποφάσεις, τις εγκυκλίους που έχουμε» δήλωσε η κυρία Μπρη, και πρόσθεσε:
 
«Το επιχείρημά τους ήταν ακριβώς αυτό που κατέγραψαν στις μηνύσεις τους. Κατηγόρησαν τους εκπαιδευτικούς και υπέβαλαν μήνυση κατά του διευθυντή και της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου και των υπολοίπων νηπιαγωγών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού».

Ταυτόχρονα, ένας πατέρας εισέβαλε σε σχολείο της Θέρμης απαιτώντας να γίνει δεκτό το παιδί του χωρίς να έχει προσκομίσει το αποτέλεσμα του self test.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας μπήκε μαινόμενος μέσα στο σχολείο, αρνούμενος να προσκομίσει τη σχολική κάρτα του παιδιού του που φοιτά στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Θέρμης. Ο συγκεκριμένος άνδρας προκάλεσε αναστάτωση και, σύμφωνα με το GrTimes, απείλησε εκπαιδευτικούς και έσπρωξε τη διευθύντρια του σχολείου.

Για αρκετή ώρα αρνούνταν να φύγει από το σχολείο, μέχρι να γίνει δεκτό το παιδί του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία. Ο αρνητής πατέρας και η διευθύντρια του σχολείου οδηγήθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Σε βάρος του γονέα σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας, η οποία αποστέλλεται στον εισαγγελέα, στον οποίο και θα οδηγηθεί ο δράστης αργότερα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Εκρηκτικό «κοκτέιλ»
Οι δράσεις των αντιεμβολιαστών πληθαίνουν, σε μια στιγμή που η πανδημία «φουντώνει» ξανά στη χώρα, με τους ειδικούς να σημαίνουν «συναγερμό» για τη Βόρεια Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος υπογράμμισε ότι «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους εσωτερικούς χώρους», συμπληρώνοντας ότι «έρχεται μία δύσκολη περίοδος εξαιτίας της αυξημένης κινητικότητας». Ερωτηθείς για τους αντιεμβολιαστές, είπε ότι «υπάρχουν θύλακες αντιεμβολιαστών παντού. […] Στην εκκλησία το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, γιατί μπορούν να επηρεαστούν και μερικοί συνάνθρωποι θρησκευόμενοι. […] Από την άλλη, υπάρχει και η επίσημη φωνή της Εκκλησίας, που στηρίζει τους εμβολιασμούς».

Βάσει των στοιχείων που δίνει ο Covid Map, για την εμβολιαστική κάλυψη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προκύπτουν τα εξής στοιχεία:

Αθήνα:
• 61,50% ο κεντρικός τομέας με μία δόση και 60,67% με δύο δόσεις.
• 70,96% ο βόρειος τομέας με μία δόση και 67% με δύο δόσεις.
• 61,38 ο νότιος τομέας με μία δόση και 56,59% με δύο δόσεις.
Θεσσαλονίκη:
• 55,52% με μία δόση και 51,24% με δύο δόσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS