Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θα μπορούσε να γίνει και δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θα μπορούσε να γίνει και δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε με δημοσιογράφους στο πλαίσιο επίσκεψής του στην τελετή εγκαινίων στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Νέας Μάκρης και ερωτήθηκε για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ήταν για άλλο θέμα και ότι την επίσημη θέση της Εκκλησίας για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών θα την ακούσουμε την Τρίτη.

«Να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε. Αυτό να καταλάβει ο κόσμος. Τα παιδιά εκείνα πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες; Δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα; Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει δικαίωμα να ενημερώσει τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος. «Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα» για το θέμα, είπε επίσης ο Αρχιεπίσκοπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Αντιδράσεις από Μητροπολίτες για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας. Χαρακτηριστική είναι η στάση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου, ο οποίος δήλωσε: «Αν αρχίσει η Πολιτεία να νομιμοποιεί όλους τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς, τότε δεν θα βρούμε πουθενά άκρη». Οι πιέσεις των ιεραρχών είναι έντονες. Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου, Χαλκηδόνος Γαβριήλ, προς τους βουλευτές που εκλέγονται στις περιοχές που διακονεί, επισημαίνει την πλήρη αντίθεση της Εκκλησίας και τους καλεί εμμέσως πλην σαφώς να καταψηφίσουν. «Σας παρακαλώ θερμά, μη δώσετε γην και ύδωρ στα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Προσπαθήστε να δώσετε λύσεις σε αρκετά από τα αιτήματά τους επεκτείνοντας το υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης και αφήστε την οικογένεια ανέπαφη», αναφέρει χαρακτηριστικά. Δίνει έμφαση στην υιοθεσία και τονίζει τον κίνδυνο να διαλυθεί η παραδοσιακή ελληνική οικογένεια: «Σας παρακαλώ, το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώνουν και με τα δύο πρότυπα, ήτοι του πατέρα και της μητέρας. Σας παρακαλώ, μεριμνήστε να μη δημιουργηθεί κι άλλο ρήγμα στην κοινωνική συνοχή».

Μάλιστα, ορισμένοι ιεράρχες ζητούν λαοσυνάξεις, δηλαδή τη διοργάνωση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου, με τον Αρχιεπίσκοπο πάντως να διατηρεί μια ψύχραιμη στάση, όπως φάνηκε και με τις δηλώσεις του σήμερα.

Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Στο Υπουργικό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Bloomberg από το Νταβός, αναφέρθηκε στο επίμαχο ζήτημα λέγοντας πως είναι «σίγουρος ότι θα περάσει το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών», προσθέτοντας πως «θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα. Θα γίνει νόμος στις αρχές του Φεβρουαρίου», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Είναι σημαντικό ζήτημα για αρκετούς ανθρώπους και γι' αυτό δεν επέβαλα κομματική πειθαρχία. Μέχρι στιγμής οι συζητήσεις που έχουν γίνει είναι υγιείς. Στο τέλος της ημέρας θα νομοθετηθεί από τη Βουλή», συμπλήρωσε επί του θέματος ο πρωθυπουργός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ