Απεργία στα ΜΜΜ: Ποιες γραμμές του ΗΣΑΠ και του Μετρό θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη - Πού συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Απεργία στα ΜΜΜ: Ποιες γραμμές του ΗΣΑΠ και του Μετρό θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη - Πού συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Ουδέ λεωφορείο μηδέ τρόλεϊ θα κυκλοφορήσει στην Αθήνα την Τετάρτη, 8 Μαρτίου, καθώς για ακόμα μία μέρα θα συνεχιστεί η απεργία της ΑΔΕΔΥ στο Δημόσιο.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Οι συρμοί των γραμμών 1 του ΗΣΑΠ καθώς και το Τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 11:00 έως και τις 17:00 για να διευκολύνουν τους διαδηλωτές ενώ παρ' ότι αρχικά δεν φαινόταν εφικτό, με τις γραμμές 2 και 3 του μετρό καθώς οι συρμοί θα κυκλοφορήσουν από τις 12:00 έως και τις 16:00.

Επιπλέον, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) κήρυξε και αυτή 24ωρη απεργία στα πλοία που αναχωρούν από τον Πειραιά, την ίδια μέρα.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ αναφέρει ότι η «στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της χώρας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Παν-Πειραϊκής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων…» απαιτώντας την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της σύγκρουσης των δύο τρένων και τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για ασφαλείς χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές και συγκοινωνίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 8 Μαρτίου 2023 προκηρύσσει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και καλεί όλα τα σωματεία μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις (13:00 στην Πλατεία Συντάγματος).

Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τη νεολαία που πήρε μέρος στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος: «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, να μην περάσει το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών στη λήθη, για να ξηλωθεί η αντιλαϊκή πολιτική, που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για σύγχρονες και ασφαλείς μαζικές μεταφορές, κόντρα στην πολιτική που μετατρέπει τις συγκοινωνίες από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, για μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS