Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αττική: Εκκενώνονται Νέα και Παλιά Πεντέλη - Σε ετοιμότητα Ανθούσα, Μελίσσια, Πολιτεία, Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αττική: Εκκενώνονται Νέα και Παλιά Πεντέλη - Σε ετοιμότητα Ανθούσα, Μελίσσια, Πολιτεία, Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία

Εφιαλτική ήταν η νύχτα στη βορειοανατολική Αττική, με πάνω από 500 πυροσβέστες και πολλούς εθελοντες να δίνουν μάχη με ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο που καίει στις περιοχές γύρω από τον Βαρνάβα και τη Σταμάτα Αττικής.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) μαίνεται ασταμάτητη και έχει καλύψει ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, έχοντας προκαλέσει εκτός από οικολογική καταστροφή, ζημιές και σε πολλές κατοικίες.

Το πύρινο μέτωπο τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισε να κατευθύνεται προς την Πεντέλη. Στις 4.52, οι κάτοικοι σε Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Εκάλη, Μελίσσια, Πολιτεία, Ντράφι και Νέα Ερυθραία έλαβαν μήνυμα από το 112 ότι είναι σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά και να είναι σε ετοιμότητα.

Δεκάδες είναι τα μηνύματα που έχουν σταλεί από το 112 για εκκενώσεις περιοχών, με πιο πρόσφατα να αφορούν τον Διόνυσο, τον Μαραθώνα, τη Ραπεντώσα και τη Ροδόπολη. Αυτή την ώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον Μαραθώνα και τον Διόνυσο.

Στη μάχη της πυρόσβεσης επιχειρούν 470 πυροσβέστες, με 132 οχήματα, αλλά και πολλοί εθελοντές.

Με το πρώτο φως της ημέρας στην κατάσβεση θα συνδράμουν τα εναέρια μέσα.

Τη νύχτα οι φλόγες πέρασαν μέσα στον Διόνυσο, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες καίγονται σπίτια. Στις φλόγες παραδόθηκαν επίσης σπίτια στο Καλέντζι Μαραθώνα. Ώρες αγωνίας επίσης σε Ραπεντώσα, Μαραθώνα, Ροδόπολη και αρκετούς ακόμη οικισμούς.

Χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη, με τις τοπικές αρχές να μιλούν για βιβλική καταστροφή, καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε εξαιτρετικά γρήγορα.

Από τις 02:00 τη νύχτα άρχισαν να ενισχύονται και πάλι οι άνεμοι, με αποτέλεσμα οι φλόγες να φουντώσουν και το μέτωπο να συνεχίσει να επεκτείνεται.

Άνοιξε ειδική πλατφόρμα για τη διαμονή των πυροπλήκτων.

Από την αρχή της φωτιάς οι καιρικές συνθήκες ήταν κόντρα στο έργο της κατάσβεσης, με ανέμους που έπνεαν μέχρι και τα 7-8 μποφόρ, με αποτέλεσμα το μέτωπο να επεκταθεί σε Γραμματικό, Καλέντζι, Σταμάτα, Μαραθώνα, Διόνυσο και Ροδόπολη, ενώ οι φλόγες έφταναν έως και τα 25 – 30 μέτρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ