Άκης Τσελέντης: Ο σεισμός στην Αττική έγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μία εβδομάδα

Άκης Τσελέντης: Ο σεισμός στην Αττική έγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μία εβδομάδα

Για τον σεισμό των 3,8 Ρίχτερ που έγινε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 13/10, αισθητός στην Αττική μίλησε ο Άκης Τσελέντης.

Ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης ζητεί από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και εμφανίζεται καθησυχαστικός για την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας.

Άκης Τσελέντης: Η περιοχή δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς στο παρελθόν

Όπως τονίζει ο Άκης Τσελέντης, η περιοχή δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς στο παρελθόν, ούτε είναι γνωστό κάποιο θαλάσσιο ρήγμα που να προκαλεί στους επιστήμονες ανησυχία.

Επισημαίνει ότι η περιοχή παρακολουθείται από τους σεισμολόγους με υπερσύγχρονα όργανα που δίνουν απαντήσεις σε επιστημονικά ερωτήματα με ακρίβεια.

Ο σεισμός στην Αττική, που ήταν 3,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 8 χλμ. βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής και εστιακό βάθος στα 13,4 χλμ, εκδηλώθηκε σε μια περιοχή που, όπως επισημαίνει ο Άκης Τσελέντης, έχει διεγερθεί εδώ και μία εβδομάδα.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώνει επίσης ότι αυτού του είδους οι σεισμοί γίνονται αισθητοί στο σύνολο του Λεκανοπεδίου λόγω απόστασης, μικρούς εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης.

«Έγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μία εβδομάδα και έχουμε σεισμούς μικρού μεγέθους αλλά λόγω απόστασης, μικρού εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης γίνονται αισθητοί στο σύνολο του λεκανοπεδίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Τσελέντης αναφέρει ακόμα ότι το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό. «Δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς», τονίζει.

Η εκτίμησή του είναι ότι δεν θα υπάρξει θέμα από την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας και υπογραμμίζει ότι «το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχει πυκνώσει τα όργανά του στην περιοχή και παρακολουθεί την όλη εξέλιξη της ακολουθίας με μεγάλη ακρίβεια».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ