Volvo XC40 - S60 - S90 - XC90 ... όλα τα Volvo με «κόφτη» στα 180 χλμ/ώρα [test]

Volvo XC40 - S60 - S90 - XC90 ... όλα τα Volvo με «κόφτη» στα 180 χλμ/ώρα [test]

του Δημήτρη Κληρονόμου 

Η Volvo Cars  υλοποιεί τελικά  την υπόσχεση που έδωσε πέρσι , για την υιοθέτηση περιορισμού, ο οποίος υπερβαίνει τους κανονισμούς και τη νομοθεσία, με σκοπό να βοηθήσει να κλείσει το κενό που απομένει έως τον μηδενισμό θανάτων και σοβαρών τραυματισμών από οδικά ατυχήματα.

Με άλλα λόγια η τελική ταχύτητα, όλων ανεξαρτήτως των μοντέλων της, σεντάν , στέισον, SUV κλπ περιορίζεται στα 180 χλμ/ωρ. 


KAI EΠΙΠΛΕΟΝ CARE KEY

Εκτός από το ανώτατο όριο , κάθε νέο μοντέλο θα διαθέτει και CARE KEY, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς Volvo να θέτουν επιπλέον περιορισμούς στην ανώτατη ταχύτητα του αυτοκινήτου, για παράδειγμα, όταν το παραχωρούν σε άλλα μέλη της οικογένειάς τους ή σε νεότερους και άπειρους οδηγούς.

265698 XC60 Inscription expression in Pine Grey


ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Τόσο το όριο των 180 km/h όσο και το Care Key στέλνουν ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα για τους κινδύνους της υπερβολικής ταχύτητας, υπογραμμίζοντας την ηγετική θέση της Σουδικης Volvo παγκοσμίως στον τομέα της ασφάλειας. 

ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΖΩΗΣ

Και τα δύο χαρακτηριστικά υποδεικνύουν τρόπους με τους οποίους οι κατασκευάστες αυτοκινήτων μπορούν να παρέμβουν ενεργά και υπεύθυνα, ώστε με τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς να επιτευχθούν μηδενικές απώλειες ζωής στο δρόμο.

265711 XC90 Inscription in Birch Light metallic


Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

"Πιστεύουμε ότι ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων έχει ευθύνη να συνεισφέρει στη βελτίωση της οδικής ασφαλείας. Η τεχνολογία μας για τον περιορισμό της ταχύτητας και ο διάλογος τον οποίο εγκαινιάζουμε ανταποκρίνονται ακριβώς σε αυτή τη λογική. Το όριο ταχύτητας και το Care Key βοηθούν τους ανθρώπους να σκεφτούν και να συνειδητοποιήσουν ότι η υπερβολική ταχύτητα είναι επικίνδυνη, ενώ προσφέρουν επιπλέον ηρεμία και υποστηρίζουν την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά".

Αυτή είναι η θέση του εργοστασιου,για την οποία έχουν ήδη ξεκινήσει πολλές συζητήσεις και έντονες αντιδράσεις. 

265718 XC90 Inscription in Birch Light metallic


ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Το ανώτατο όριο ταχύτητας προκάλεσε αντιφατικές αντιδράσεις όταν ανακοινώθηκε, με ορισμένους παρατηρητές να αμφισβητούν το δικαίωμα των κατασκευαστών αυτοκινήτων να επιβάλουν τέτοιους περιορισμούς μέσω της διαθέσιμης τεχνολογίας.

Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ VOLVO

Ωστόσο, η Volvo Cars πιστεύει ότι έχει υποχρέωση να συνεχίσει την ηγετική της παράδοση όσον αφορά τη συζήτηση για το δικαίωμα και την υποχρέωση των κατασκευαστών αυτοκινήτων να αναλαμβάνουν δράση που εντέλει σώζει ζωές, έστω και αν αυτό σημαίνει τη δυνητική απώλεια ορισμένων πελατών.

265713 XC90 Inscription Recharge in Birch Light metallic


ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες δυτικές χώρες έχουν θέσει όρια ταχύτητας. Ωστόσο, η υπέρβαση των ορίων είναι συχνή και αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες θανάτων στο δρόμο. Εκατομμύρια ανθρώπων εξακολουθούν να λαμβάνουν πρόστιμα ταχύτητας κάθε χρόνο.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι έχουν συνήθως περιορισμένη κατανόηση των κινδύνων που σχετίζονται με την υπερβολική ταχύτητα. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι συχνά οδηγούν υπερβολικά γρήγορα και αποτυγχάνουν να προσαρμόσουν αποτελεσματικά την ταχύτητά τους στις κυκλοφοριακές συνθήκες.

ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Εκτός από την υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς και η απόσπαση προσοχής αποτελούν δύο ακόμη βασικές πηγές ανησυχίας όσον αφορά την οδική ασφάλεια και αντιπροσωπεύουν το κενό που απομένει έως την εκπλήρωση του οράματος της Volvo  για ένα μέλλον με μηδενικές απώλειες ζωής και σοβαρούς τραυματισμούς στο δρόμο.

265699 XC90 Recharge plug in hybrid in Thunder Grey


ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΤΥΧΕΣ

 Προκειμένου να αντιμετωπίσει και τις τρεις αυτές πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς με τις προτάσεις ασφαλείας που εξελίσσει, η σουηδική εταιρεία αναλαμβάνει δράση προγραμματίζοντας το λανσάρισμα ακόμη περισσότερων στοιχείων ασφαλείας στα μελλοντικά της μοντέλα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Η πρωτοβουλία αυτή της VOLVO, έχει δημιουργήσει ατελείωτες συζητήσεις, προβληματισμούς και αντιδράσεις. Πολλοί μάλιστα αμφισβητούν και εντονως, το δικαίωμα ενός κατασκευαστη να θέτει τέτοιου είδους περιορισμούς. Κάτι όμως παρόμοιο είχε συμβεί πριν πολλές δεκαετίες και με την καθιέρωση της υποχρεωτικής χρήση των ζωνών ασφάλειας. 

Ο χρόνος θα αποδείξει αν το εργοστάσιο έχει δίκιο και αν  θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του και άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων. Όλα όμως δείχνουν ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο, έστω και αν αυτό σημαίνει μια μικρή η μεγάλη απώλεια υποψηφίων αγοραστών Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση και ενέργεια, που τιμά το Σουηδικό εργοστάσιο, που πάνω από την κερδοφορία, θέτει την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS