Nissan Qashqai 1.5 DCT 116 PS ... πρωταθλητής οικονομίας [test]

Nissan Qashqai 1.5 DCT 116 PS ... πρωταθλητής οικονομίας [test]

του Δημήτρη Κληρονόμου

Δύο νέοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου ενισχύουν πλέον την εικόνα του νέου QASHQAI, που εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά στις πωλήσεις της κατηγορίας του, εδώ και πολύ καιρό.

NΕΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Ιδιαίτερο βέβαια ενδιαφέρον παρουσιαζει ο νέoς κινητήρας βενζίνης 1.3 λίτρων, ο οποίος διατίθεται σε δύο εκδοσεις 140 και 160 ιππων προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2. Ειδικότερα,η έκδοση των 160 ίππων συνδυάζεται για πρώτη φορά με ένα επταρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. H συγκεκριμένη έκδοση, παρέχει μια πιο σπορ και πιο άμεση δυναμική εμπειρία οδήγησης, βελτιωμένη απόδοση στην εκκίνηση από στάση, καθώς και βέλτιστη γραμμική απόδοση της ισχύος.

426184418 The new Nissan Qashqai

ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Η βελτιωμένη απόδοση έρχεται χάρη σε μια ολοκληρωτική επανασχεδιαση του κινητήρα, σε σύγκριση με τα προηγούμενα βενζινοκίνητα μηχανικά σύνολα. Έχει προστεθεί ένα φίλτρο σωματιδίων βενζίνης, ενώ στις βελτιώσεις περιλαμβάνεται το σύστημα ψεκασμού καυσίμου, ο σχεδιασμός του θαλάμου καύσης, η μειωμένη τριβή και η βελτιστοποίηση του υπερσυμπιεστή,ενω είναι επίσης σημαντικά πιο αθόρυβος, λόγω και της υψηλότερης ροπής που εμφανίζεται χαμηλά.

426184416 The new Nissan Qashqai

ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΣΤΑ 30.000 ΧΛΜ

Αξιοσημείωτο είναι και το διάστημα τακτικής συντήρησης του κινητήρα, όπου η αλλαγή λάδι να γίνεται κάθε 30.000 χλμ αντί των 20.000 χλμ εως6 τώρα.

ΝΕΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΝΤΙΖΕΛ

Όμως αυτή την στιγμή, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για όσους αναζητούν κινητήρα ντίζελ,αποτελούνοοι δύο νέοι ντίζελ.Ο νεος αυξημενης απόδοσης 1.7 λίτρων ντίζελ,των 150 ίππων, που διατίθεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων σε εκδόσεις 4Χ2 και 4Χ4, όσο και με αυτόματο κιβώτιο M-CVT και δυνατή τα επιλογής κίνησης 4Χ4.

426184485 The new Nissan Qashqai

ΝΤΙΖΕΛ 116 ΙΠΠΩΝ

Τέλος την γκάμα των πετρελαιοκινητήρων , συμπληρώνει ο επίσης νέος και πολύ ενδιαφέρων για την ελληνική αγορά κινητήρας 1.5 λίτρων 116 ίππων,και ροπής 260 Nm, που θεωρείται από τους κορυφαίους της κατηγορίας από πλευράς απόδοσης και οικονομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας μπορεί να συνδυάσει με το νέο επταρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη προσφέροντας μια εντυπωσιακή οδηγική εμπειρία.

Qashqai Blue 101

ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Ο νέος αυτός κινητήρας των 116 ιππων αποδεικνύεται στο δρόμο, ελαστικος , δυναμικός, ήσυχος καλύπτοντας τις περισσότερες απαιτήσεις του οικογένειαρχη οδηγού. Πάνω από τις 1700 στροφές τραβα δυνατά, δεν κρεμάει, έχει δύναμη μέχρι ψηλά, δεν θορυβει και προσαρμόζεται πολύ καλά στο βάρος και τον όγκο του αυτοκινήτου .
Για τα 0-100 χλμ/ωρ χρειάζεται 12.4 δευτερόλεπτα και φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 184 χλμ/ωρ. Επιδόσεις που ικανοποιούν με το παραπάνω και εντυπωσιαζουν για ντιζελ τέτοιας χωριτικοτητας.

ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Όμως το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο του συγκεκριμένου ντίζελ κινητήρα είναι η κατανάλωση. Με μαλακό πόδι και σωστή επιλογή σχέσεων, εμφανίζονται τιμές 5.4 με 5.5 λίτρων, ενώ μια μέση τιμή 6.4 λίτρων είναι πολύ εφικτή σε κάθε περίπτωση και σε συνδυασμό με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ, προσφέρει πολύ μεγάλη αυτονομία.

Qashqai Blue 108

  

ΝISSAN CONNECT

Πρωτοποριακό είναι επίσης το σύστημα Nissan Connect που βελτιώνει περαιτέρω τη σχέση μεταξύ οδηγού και οχήματος. Το όφελος για τον οδηγό και τους επιβάτες είναι η απρόσκοπτη διαισθητική ενσωμάτωση του smartphone τους με το αυτοκίνητο. καθώς και η δυνατότητα ενημερώσεων του χάρτη και του λογισμικού με την μέθοδο ΟΤΑ,ενώ το Apple car play και το Android Auto, συμπεριλαμβάνονται σε όλες σχεδόν τις εκδόσεις.

DOOR TO DOOR

Οι χρήστες ενθαρρύνονται να κατεβάσουν την εφαρμογή πλοήγησης, την Door to Door, στο smartphone τους. Με αυτό τον τρόπο έχουν στη διάθεσή τους βελτιωμένες λειτουργίες, όπως ο προγραμματισμός μιας διαδρομής κλπ, προτού βγουν από το σπίτι ή το γραφείο τους, στο τηλέφωνό τους. Μόλις αυτό ολοκληρωθεί, μπορούν να στείλουν τον προορισμό απευθείας στο αυτοκίνητο για να ξεκινήσει η καθοδήγηση κατά τη διαδρομή, τη στιγμή που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Qashqai Blue 107

ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

Στις πλουσιότερες εκδόσεις διατίθεται προαιρετικά το σύστημα ProPILOT,που ουσιαστικά αποτελεί ημιαυτοματη οδήγηση και έχει σχεδιαστεί για χρήση σε μία λωρίδα σε έναν αυτοκινητόδρομο και έχει βελτιστοποιηθεί για λειτουργία σε βαριά κυκλοφοριακή συμφόρηση, ή σε σενάρια οδήγησης σε αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας. Ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει το ProPILOT τόσο εύκολα όσο ένα συμβατικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού (cruise control), ρυθμίζοντας την επιθυμητή ταχύτητα και απόσταση. Υποστηριζόμενο από Ραντάρ και Κάμερα, το ProPilot θα προσαρμόσει την ταχύτητα με βάση την προπορευόμενη κυκλοφορία και θα κρατήσει το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας. Διαχειρίζεται ακόμα καταστάσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης, καθιστώντας την καθημερινή μετακίνηση πιο χαλαρωτική και μειώνοντας την κόπωση του οδηγού.

Qashqai Blue 019
 

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Το ProPILOT Park λειτουργεί τόσο σε παράλληλο όσο και σε κάθετο χώρο στάθμευσης (προς τα εμπρός ή προς τα πίσω) και θα σταθμεύει εύκολα το νέο Nissan QASHQAI όταν ο οδηγός επιλέγει ένα από τα σημεία που προτείνει το σύστημα. Πατώντας το κουμπί ProPILOT Park, το νέο Nissan QASHQAI θα διαχειριστεί πλήρως τις διαδικασίες στάθμευσης και θα εφαρμόσει αυτόματα το χειρόφρενο, όταν ολοκληρωθεί ο ελιγμός.

426184419 The new Nissan Qashqai

ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ

Το νέο QASHQAI, είναι ακόμη πιο ασφαλές στο δρόμο, άνετο για τέσσερις πέντε επιβάτες, ήσυχο, ευκολοδηγητο, ξεκούραστο στα μακρινά ταξίδια, με δυνατά φρένα και αυξημένη ορατότητα εμπνέοντας εμπιστοσύνη στον οδηγό και τους επιβατες.

Qashqai Blue 115

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Οι τιμές του νέου Nissan QASHQAI να ξεκινούν από τις 20.490€ για τον κινητήρα βενζίνης 1.3 λίτρων ισχύος 140PS. Στην έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης ισχύος 160PS οι τιμές ξεκινούν από τις 25.490€, ενώ στις εκδόσεις diesel 1.5 (116PS) και 1.7 λίτρων (150PS) 4X4, ξεκινούν από τις 22.370€ και 27.990€ αντίστοιχα.

Αυτό σημαίνει ότι τα νέα μοντέλα είναι από τα πλέον προσιτά της Ελληνικής αγοράς και ειδικά το μοντέλο των 116 ίππων, το πιο ενδιαφέρον για όσους επιζητούν επιδόσεις σε συνδυασμό με πολύ χαμηλή κατανάλωση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ