Νέα Mercedes GLA 200 ... με εξασφαλισμένη την επιτυχία [test]

Νέα Mercedes GLA 200 ... με εξασφαλισμένη την επιτυχία [test]

Σαφώς πιο εντυπωσιακή, περισσότερο δυναμική εμφανισιακά ,πιο ευρύχωρη εσωτερικά φαρδύτερη, ψηλότερη, αεροδυναμικότερη και με μεγαλύτερο μεταξόνιο, η νέα GLA μπορεί να αντιμετωπίζει πλέον με πλήρη άνεση το σκληρό ανταγωνισμό της κατηγορίας της.

ΑΙΣΘΗΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ

Η καινούρια Mercedes GLA, αποτελεί το όγδοο μοντέλο που προστέθηκε το 2020, στην τρέχουσα γενιά compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz και   ταυτόχρονα, το βασικό μοντέλο της γκάμας SUV της εταιρείας στην ευρωπαϊκή  αγορά. Η νέα GLA  πιο εντυπωσιακή από την προκάτοχό της με το ύψος της να φτάνει πλέον τα 1611 χιλιοστά (1616 χιλιοστά με τις ράγες οροφής), είναι τουλάχιστον δέκα εκατοστά υψηλότερη. Η επίσης υψηλότερη θέση καθίσματος που  την χαρακτηρίζει συνοδεύεται από μεγαλύτερο εσωτερικό ύψος στην μπροστινή σειρά. Ο χώρος ποδιών για τους πίσω επιβάτες είναι και αυτός μεγαλύτερος παρόλο που το μήκος της νέας GLA έχει μειωθεί κατά ενάμισι εκατοστό. 

mercedes 2021 12 15 19.28.20

ΚΟΝΤΟΙ ΠΡΟΒΟΛΟΙ

Στα αδιαμφισβήτητα Offroad χαρακτηριστικά της νέας GLA γενικά, συγκαταλέγονται το κάθετο μπροστινό τμήμα, οι κοντοί πρόβολοι μπροστά και πίσω και οι περιμετρικές, προστατευτικές επενδύσεις. Τα μοντέλα 4MATIC περιλαμβάνουν στον βασικό εξοπλισμό το πακέτο μηχανικού εξοπλισμού Offroad, το οποίο προσφέρει ένα επιπλέον πρόγραμμα οδήγησης, λειτουργία υποβοήθησης οδήγησης σε κατηφόρα και προβολή offroad κινούμενων εικόνων στην οθόνη πολυμέσων, καθώς και μία ειδική λειτουργία φωτισμού για εκτός δρόμου οδήγηση σε συνδυασμό με τους προβολείς MULTIBEAM LED.

mercedes 2021 12 15 19.29.37 2

ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΥΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 

Η νέα GLA κάνει άλλο ένα βήμα ως προς την ασφάλεια που παρέχουν τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Οι διευρυμένες λειτουργίες του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, τη λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, τη λειτουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης, τη λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης, που ειδοποιεί τον οδηγό όταν προσεγγίζουν ποδηλάτες ή οχήματα, και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις. Η GLA έχει τη δυνατότητα να αντιδρά όταν αδρανεί ο οδηγός. Η ενεργή υποβοήθηση πέδησης αναλαμβάνει σε πολλές περιπτώσεις το αυτόνομο φρενάρισμα, προκειμένου να αποτραπεί μια σύγκρουση ή να μειωθεί η σφοδρότητά της. Με τις ταχύτητες που αναπτύσσονται συνήθως στην πόλη, το σύστημα μπορεί επίσης να επιβραδύνει όταν ανιχνεύει σταματημένα οχήματα ή πεζούς που διασχίζουν τον δρόμο, ώστε να αποτρέπονται ατυχήματα.

mercedes 2021 12 15 19.28.43

ΠΡΩΤΑ Η  ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Οι  τετρακύλινδροι κινητήρες της, τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, το σύστημα infotainment MBUX με διαισθητικό χειρισμό, καθώς και το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING, κάνουν την νέα  GLA να συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα της οικογένειας των compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. Επίσης η  GLA προσφέρει πριν απ’ όλα άριστη αεροδυναμική με τιμή Cd από 0,28 ,από τις κορυφαίες στην κατηγορία της.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΕ ΟΛΑ 

Το λανσάρισμα της νέας GLA σηματοδότησε την κορύφωση  της πλήρους ανανέωσης της οικογένειας compact αυτοκινήτων μας.’’ Η μεγάλη ζήτηση για τα SUV μας αποδεικνύει ότι μπορούμε να προσφέρουμε το κατάλληλο μοντέλο για κάθε πελάτη μας στη συγκεκριμένη κατηγορία’’ υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας. 

mercedes 2021 12 15 19.29.38

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΓΚΑΜΑ 

Ανταποκρινόμενη στην νεότερες  απαιτήσεις της αγοράς, η γκάμα της εταιρείας, περιλαμβάνει ήδη από το 2020,  στην κατηγορία, πλέον δύο Offroad μοντέλα, την GLB και την GLA, τα οποία αλληλοσυμπληρώνονται μεταξύ τους: 

Η GLB είναι το πιο λειτουργικό και το πιο ευρύχωρο compact αυτοκίνητο της οικογένειας, ενώ η νέα GLA είναι ένα σπορτίφ SUV με έμφαση στο lifestyle.

ΣΤΙΒΑΡΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Η νέα GLA ενσαρκώνει την  συνέργεια μεταξύ της γνήσιας ομορφιάς και του στιβαρού Offroad χαρακτήρα . Στόχος της εταιρείας της  Στουτγάρδης, ήταν να καταστήσει το δυναμικό νέο SUV εκφραστή της μοντέρνας πολυτέλειας στο μέλλον. 

mercedes 2021 12 15 19.33.20

ΑΠΟ  ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

 Η νέα GLA είναι πλέον διαθέσιμη ήδη  από πέρσυ στις εκθέσεις αντιπροσωπειών στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, καθώς και στην Κίνα. Χάρη στην παγκόσμια κάλυψη του δικτύου πωλήσεων, η  GLA αποτελεί ήδη  ένα από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα της compact κατηγορίας. Η νέα  GLA παράγεται στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Rastatt (Γερμανία), καθώς και στο Πεκίνο για την τοπική αγορά της Κίνας.

ΝΕΕΣ  ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ

Ας ρίξουμε όμως μια γενικότερη μάτια στο αυτοκίνητο τα χαρακτηριστικά του και τις διάφορες εκδόσεις της νέας GLA ,πριν προχωρήσουμε.

 Η  νέα GLA διαθέτει δυναμικές αναλογίες με κοντούς προβόλους μπροστά και πίσω. Το μπροστινό τμήμα συνεχίζεται οπτικά πέρα από τις κολώνες Α και μοιάζει να ενώνεται αρμονικά με το compact πίσω μέρος καμπίνας . Τα εμφανή powerdome στο καπό του κινητήρα σε συνδυασμό με τους τροχούς 20 ιντσών, οι οποίοι ευθυγραμμίζονται με τα εξωτερικά άκρα του αμαξώματος, ενισχύουν την γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνισή της. Κεντρικό χαρακτηριστικό της GLA είναι οι δυνατοί «ώμοι» του αμαξώματος και οι γραμμές τύπου coupé των πλευρικών παραθύρων. Τα καμπύλα περιγράμματα του προφίλ προσδίδουν στο αυτοκίνητο το δυναμικά κομψό ταμπεραμέντο του και δημιουργούν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι φωτοσκιάσεων. Όπως και σε άλλα μοντέλα SUV της Mercedes-Benz, η μάσκα ψυγείου διαθέτει χαρακτηριστικά ανοίγματα κατά μήκος της μονής γρίλιας και ένα κεντρικό αστέρι. 

mercedes 2021 12 15 19.36.11

ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Στις πλευρές και στο πίσω τμήμα του οχήματος κυριαρχούν οι δυνατές γραμμές. Οι πόρτες εκτείνονται πάνω από τα μαρσπιέ με αποτέλεσμα, αφενός να γίνεται ευκολότερη η είσοδος στο αυτοκίνητο, και αφετέρου να παραμένουν καθαρά τα πλαίσια των θυρών  και να βελτιώνεται η προστασία σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Οι περιμετρικές προστατευτικές επενδύσεις αναδεικνύουν τις συνολικές αναλογίες και εντείνουν τον Offroad χαρακτήρα του αυτοκινήτου, όπως ακριβώς και η προστασία υποδαπέδου μπροστά και πίσω.

mercedes 2021 12 15 19.35.50

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΟΙΓΜΑ

Τα πίσω φώτα αποτελούνται από δύο τμήματα με τους ανακλαστήρες τοποθετημένους ξεχωριστά στον προφυλακτήρα, ώστε να είναι μεγαλύτερο το άνοιγμα του χώρου αποσκευών και, συνεπώς, να διευκολύνεται η φόρτωση. Ένα επιπλέον όφελος είναι ότι με αυτή τη σχεδίαση το πίσω τμήμα δείχνει φαρδύτερο. Άλλα πρακτικά χαρακτηριστικά, τα οποία διατίθενται προαιρετικά ανάλογα με τη γραμμή εξοπλισμού, αποτελούν οι ενσωματωμένες ράγες οροφής και η χρωμιωμένη επένδυση προστασίας για το κατώφλι του χώρου φόρτωσης

mercedes 2021 12 15 19.28.43 2

ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΟΘΟΝΗΣ

Το ταμπλό οργάνων είναι ενιαίο, με οπτικές εσοχές στο χώρο του οδηγού και του συνοδηγού. Η εσοχή στην πλευρά του οδηγού φιλοξενεί την εντελώς ανεξάρτητη μονάδα οθονών, η οποία διατίθεται σε τρεις παραλλαγές: δύο οθόνες 7 ιντσών (17,78 cm), μία οθόνη 7 και μία 10,25 ιντσών (26 cm) και στην έκδοση ευρείας οθόνης με δύο οθόνες 10,25 ιντσών. Στην πλευρά του συνοδηγού, η εσοχή καλύπτεται από διακοσμητική επένδυση.

mercedes 2021 12 15 19.30.27

ΟΜΟΡΦΟΙ ΑΕΡΑΓΩΓΟΙ

Τα στρογγυλά στόμια αεραγωγών, πέντε συνολικά, διαθέτουν εμφάνιση που θυμίζει τουρμπίνα με όμορφα σχεδιασμένα πτερύγια καθοδήγησης του αέρα. Το υποβραχιόνιο στις πόρτες ενσωματώνεται αρμονικά στο κεντρικό πλαίσιο των θυρών. Η χειρολαβή στήριξης είναι κυλινδρική και οριζόντια τοποθετημένη σαν κουπαστή.

ΜΕ ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) που προσφέρει διαισθητικό χειρισμό και ενεργοποιείται μέσω φωνητικών εντολών, με τη φράση «Hey Mercedes». Το MBUX μπορεί να διαμορφώνεται εξατομικευμένα χάρη σε μια ευρεία γκάμα επιλογών. Ο κεντρικός υπολογιστής, οι οθόνες και τα μεγάλα γραφικά, η προσαρμόσιμη προβολή, η έγχρωμη οθόνη Head-up, η πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα και το λογισμικό που μαθαίνει αποτελούν τα βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος. Αν και μικρότερου μήκους εξωτερικά, η νέα GLA προσφέρει περισσότερη ευρυχωρία εσωτερικά σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Ιδιαίτερα αισθητή είναι στο χώρο ποδιών για τους πίσω επιβάτες και στο πορτ-μπαγκάζ. 

mercedes 2021 12 15 19.30.27 2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ  ΑΝΕΣΗ

Η θέση καθίσματος οδηγού και συνοδηγού είναι ψηλότερη και πιο όρθια σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, όπως ενδείκνυται για ένα SUV. Ο οδηγός και ο συνοδηγός κάθονται 97 mm ψηλότερα από ό,τι προηγουμένως. Η διαφορά είναι 140 mm σε σύγκριση με την A-Class και 52 mm σε σύγκριση με την B-Class. Επίσης αυξημένη είναι και η περιμετρική ορατότητα σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο – κυρίως λόγω της βελτιωμένης διατομής των κολώνων οροφής που κρύβουν λιγότερο τον περιβάλλοντα χώρο.

mercedes 2021 12 15 19.32.14

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ένας από τους βασικούς τομείς της  εσωτερικής σχεδίασης, είναι η χρηστική αξία. Η πλάτη των πίσω καθισμάτων διαιρείται και αναδιπλώνεται σε αναλογία 40:20:40. Τα πίσω καθίσματα μπορούν προαιρετικά να μετακινούνται εμπρός-πίσω κατά 14 εκατοστά και οι πλάτες τους να ρυθμίζονται σε πιο όρθια θέση, δημιουργώντας περισσότερο χώρο για ογκώδη αντικείμενα στο χώρο αποσκευών. Παραμένει άφθονος χώρος για ένα ή δύο άτομα καθώς, σε αυτήν την παραλλαγή, οι έδρες των καθισμάτων είναι διαιρούμενες σε αναλογία 40:60. 

mercedes 2021 12 15 19.33.37

ΕΠΙΠΕΔΟΣ ΧΩΡΟΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ

Σημαντική ευελιξία προσφέρει το δάπεδο χώρου φόρτωσης με δυνατότητα ρύθμισης ύψους, το οποίο περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό. Όταν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων είναι διπλωμένες και το δάπεδο βρίσκεται στην υψηλότερη θέση, δημιουργείται μία σχεδόν επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης μέχρι τα μπροστινά καθίσματα. Για ιδιαίτερα ογκώδη αντικείμενα, το δάπεδο του χώρου φόρτωσης μπορεί να ρυθμιστεί στη χαμηλότερη θέση, να αφαιρεθεί η εγκάρσια δοκός πίσω από τα πίσω καθίσματα και να μετακινηθούν τα πίσω καθίσματα προς τα εμπρός, εφόσον έχουν την προαιρετική δυνατότητα ρύθμισης εμπρός/πίσω.

mercedes 2021 12 15 19.31.00

ΚΑΙ  ΕΚΔΟΣΕΙΣ 4Χ4 

Η GLA στις διάφορες πλουσιότερες  εκδόσεις της μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC, το οποίο προσφέρει πλήρως μεταβλητή κατανομή ροπής στρέψης. Στα επιμέρους στοιχεία του 4MATIC περιλαμβάνεται το βοηθητικό κιβώτιο πίσω άξονα, ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, και το πίσω διαφορικό με ενσωματωμένο πολύδισκο συμπλέκτη. Αντίθετα με το προηγούμενο μοντέλο, όπου η ενεργοποίηση ήταν υδραυλική, ο συμπλέκτης αυτού του μοντέλου λειτουργεί ηλεκτρομηχανικά. Τα πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος ελέγχου είναι πρωτίστως, ότι λειτουργεί ανεξάρτητα από τον αριθμό στροφών σε όλο το εύρος ενεργοποίησης, όπως και ο προκαταρκτικός έλεγχος του συμπλέκτη με σταματημένο το αυτοκίνητο, καθώς και η υψηλότερη αποδοτικότητα χάρη στο σχεδιασμό «σφαίρας σε στεφάνη».

mercedes 2021 12 15 19.31.35

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ  ΣΑΝ  4Χ4

Αυτή η σπορ διαμόρφωση της τετρακίνησης επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιεί τον διακόπτη DYNAMIC SELECT, για να ρυθμίζει τα χαρακτηριστικά του 4MATIC. Διατίθενται τρεις χαρακτηριστικές καμπύλες για τον έλεγχο του συμπλέκτη της τετρακίνησης, αν και το σύστημα ανταποκρίνεται ευέλικτα στις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης ανεξαρτήτως προγράμματος. Σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, το πρόγραμμα «Eco/Comfort» βασίζεται σε μια κατανομή 80 : 20 (μπροστινός άξονας : πίσω άξονας), ενώ στο πρόγραμμα «Sport», η κατανομή γίνεται 70 : 30. Στο πρόγραμμα Offroad, ο συμπλέκτης τετρακίνησης λειτουργεί σαν κεντρικό μπλοκέ διαφορικό, με τη βασική ισόρροπη κατανομή 50:50.

mercedes 2021 12 15 19.31.36

ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Η νέα GLA προσφέρεται με τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, οι οποίοι εξελίχθηκαν εξολοκλήρου για τη νέα έκδοση της σειράς compact μοντέλων. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, διαθέτουν σαφώς μεγαλύτερη απόδοση ισχύος, υψηλότερη αποδοτικότητα και βελτιωμένες εκπομπές ρύπων και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και το νέο  μοντέλο με plug-in hybrid σύστημα κίνησης τρίτης γενιάς για οδήγηση χωρίς ρύπους. 

mercedes 2021 12 15 19.35.01

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η βασική έκδοση των βενζινοκίνητων μοντέλων είναι ο M 282 με κυβισμό 1,33 λίτρων στην GLA 200 ( εργοστασιακή μικτή κατανάλωση καυσίμου 6,0-5,7 l/100 km, μικτές εκπομπές CO2 137-130 g/km) .  Ο συγκεκριμένος κινητήρας διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων για αποδοτική λειτουργία υπό μερικό φορτίο. 

Η απόδοση του φθάνει  στην περίπτωση της 200,τους 163 ίππους στις 5500 στροφές και η ροπή στρέψης αγγίζει τα 250  Nm.Με βάρος 1410+ κιλά τα 0 -100 χλμ/ωρ εμφανίζονται σε 8.8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 210 χλμ/ωρ.Τιμές πολύ καλές για τον όγκο του κινητήρα και το βάρος του αμαξώματος, πού οφείλονται βέβαια και στην πολύ καλή συνεργασία του κινητήρα με το  7G-DCT κιβώτιο ταχυτήτων ,το οποίο αλλάζει σωστά και όταν πρέπει τις σχέσεις ανεξαρτήτως του προγράμματος που έχει επιλέξει ο οδηγός.

Η πολύ καλή αυτή συνεργασία καταφέρνει και εξασφαλίζει  χαμηλές γενικά τιμές κατανάλωσης, πού κυμαίνονται, με μαλακό δεξιό πόδι κοντά στα 6.6 λίτρα, ίσως και λίγο χαμηλότερα με σταθερή ταχύτητα γύρω στα 120 χλμ/ωρ και φθάνουν τα 8,1 λίτρα αν πιέσεις το μοτέρ.

mercedes 2021 12 15 19.32.53

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Στο δρόμο το αυτοκίνητο αποδεικνύεται  ευκολοδήγητο, άνετο και ασφαλές σε κάθε περίπτωση, παρά το σχετικά αυξημένο ύψος του. Ο οδηγός βρίσκει εύκολα την θέση που του ταιριάζει , έχει πολύ καλή ορατότητα και δεν έρχεται ποτέ σε δύσκολη θέση. Οι κλίσεις στις γρήγορες στροφές είναι περιορισμένες ,η κατευθυντικότητα στις υψηλές ταχύτητες πολύ καλή, η υποστροφή επίσης περιορισμένη, δεν υπάρχουν αναπηδήσεις ή βυθίσεις στην ξαφνική επιβράδυνση και οι  απότομες αλλαγές πορείας  δεν ενοχλούν την πορεία του οχήματος. Πολύ δύσκολα θα ζητήσει ο οδηγός κάτι περισσότερο.

Από την άλλη πλευρά η άνεση των επιβατών δεν περνά ποτέ δύσκολες στιγμές. Η ανάρτηση είναι σωστά ρυθμισμένη ώστε να απορροφά τις περισσότερες εδαφικές ανωμαλίες ,χωρίς να ενοχλεί τους επιβάτες και χωρίς να μεταφέρει θόρυβο από το δρόμο ,ενώ ταυτόχρονα σε συνδυασμό με την σωστή μόνωση, εξασφαλίζει πολύ καλή ποιότητα κύλισης.

Τέλος αποτελεσματικά κρίνονται και τα φρένα σε κάθε περίπτωση διαθέτοντας και σωστή αίσθηση στο πεντάλ 

mercedes 2021 12 15 19.32.52

Ο  2ΛΙΤΡΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Εδώ να σημειώσουμε, για όσους ψάχνουν κάτι παραπάνω πως υπάρχει και  ο  2λιτρος κινητήρας M 260 των ισχυρότερων βενζινοκίνητων μοντέλων GLA(224 ως 421 ίπποι) που  διαθέτει μπλοκ κινητήρα από χυτό αλουμίνιο με χιτώνια κυλίνδρων από χυτοσίδηρο και φαρδύτερο κάτω άκρο σύμφωνα με την τεχνολογία CONICSHAPE®. Αυτή η αρχή σχεδιασμού, η οποία εσωτερικά ονομάζεται «διαμόρφωση τρομπέτας», ελαχιστοποιεί την τριβή των εμβόλων και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Οι άξονες εξισορρόπησης για ομαλή λειτουργία του κινητήρα έχουν τοποθετηθεί στο κατώτερο τμήμα του στροφαλοθαλάμου. Στην αλουμινένια κυλινδροκεφαλή τεσσάρων βαλβίδων, το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων CAMTRONIC επιτρέπει τη ρύθμιση της διαδρομής βαλβίδων σε δύο στάδια στην πλευρά εισαγωγής. 

ΑΘΟΡΥΒΟΣ Ο Μ  260 

Ειδικά  στον  Μ 260 όλα  τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί, όπως ο ακριβής έλεγχος της γεωμετρίας του στροβιλοσυμπιεστή με wastegate, καθιστούν τον κινητήρα αθόρυβο, πανίσχυρο και οικονομικό, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν χαμηλές εκπομπές ρύπων. Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι διαμορφωμένος για μπροστινή κίνηση και τετρακίνηση 4MATIC και συνδυάζεται πάντα με το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 8G-DCT. Ο κινητήρας M 260 παράγεται στο εργοστάσιο Kölleda της Θουριγγίας (Γερμανία). 

ΠΛΗΡΗΣ ΣΕΙΡΑ  ΜΟΝΤΕΛΩΝ

Με την GLA, η νέα οικογένεια compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz αποτελείται ήδη από το 2020, από οκτώ τουλάχιστον  μοντέλα. Με τρία μήκη μεταξονίου, μπροστινή κίνηση και τετρακίνηση, καθώς και βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα και υβριδικά μοντέλα, η γκάμα προσφέρει πολύ μεγάλη ποικιλία επιλογών. Με την GLB μάλιστα , η Mercedes-Benz προσφέρει από το 2020, για πρώτη φορά ένα επταθέσιο compact μοντέλο. Επίσης, διατίθενται και οι σπορ εκδόσεις Mercedes-AMG. Ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα Mercedes-Benz που πωλήθηκαν το 2019 ήταν compact μοντέλα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

 Η νέα GLA 200  έχει όλα εκείνα τα εμφανισιακά και τεχνολογικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό. Ο κινητήρας των 1332 κυβικών εκατοστών, έχει πολύ καλή απόδοση και σε συνεργασία με το 7αρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις και χαμηλές τιμές κατανάλωσης. Τα πακέτα εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας είναι κορυφαία ,οι χώροι μεγαλύτεροι, η ποιότητα κατασκευής επίσης κορυφαία, η οδική συμπεριφορά άψογη σε κάθε περίπτωση και η άνεση στο δρόμο υποδειγματική.

Στην χώρα μας ,το προηγούμενο μοντέλο υπήρξε ένα από τα αγαπημένα μοντέλα της φίρμας και  ήδη το νέο μοντέλο αποτέλεσε, από την στιγμή της εμφάνισης του,   μια  ακόμη εμπορική επιτυχία, ξεπερνόντας  σε πολλά σημεία τον ανταγωνισμό.

του Δημήτρη Κληρονόμου

hmc gif 300 600

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS