ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ιδιοκτήτης Tesla χρεώθηκε με 14.000 ευρώ για ένα λάθος

O Αμερικανός Dominic Preuss δάνεισε το Tesla του στον πεθερό του και ο τελευταίος, κατά λάθος, τον χρέωσε με 14.186 δολάρια αγοράζοντας μέσω της κεντρικής οθόνης της κονσόλας την αναβάθμιση της ηλεκτροκινής σουίτας.

Ο Preuss, που είναι ο Διευθυντής Product Management της Google, έκανε γνωστό στο twitter το ανησυχητικό γεγονός ότι για τη χρέωσή του δεν χρειάστηκε κωδικός, ούτε καν εκείνος της πιστωτικής του κάρτας. Απλώς του απεστάλλη ένα email επιβεβαίωσης ότι η αγορά είχε ολοκληρωθεί.

Παρόλα αυτά, σημείωσε ότι η ακύρωση της παραγγελίας και η επιστροφή των χρημάτων έγινε εξίσου εύκολα και άμεσα, και πάλι μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου, από την επιλογή «manage upgrades» της τελευταίας.

tesla 1

Ο Preuss προειδοποίησε άλλους ιδιοκτήτες του Tesla Model 3 ότι «αν κάνεις διπλό κλικ το shift panel και ενεργοποιήσεις κατά λάθος το σύστημα Auto Pilot στο Model 3, η Tesla θα σε χρεώσει αυτόματα 14.100 δολάρια αν δεν έχεις αγοράσει νωρίτερα το Auto Pilot».

Με το ποσό αυτό εγκαθίσταται μέσω διαδυκτύου (over-the-air) τόσο το Auto Pilot όσο και το «Full Self-Driving Capability», οι δύο κορυφαίες τεχνολογίες ημι-αυτόνομης οδήγησης της Tesla που είναι παρεμφερείς με αυτό που οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ονομάζουν Adaptive Cruise Control: την αυτόματη διατήρηση της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα, και της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε υπάρξει ένα αντίστοιχο συμβάν: ο Δρ. Ali Vaziri αγόραε κατά λάθος την αναβάθμιση «Auto Pilot» του Tesla Model 3 του, έναντι 4.280 δολαρίων. Είχε δηλώσει, τότε, ότι η χρέωσή του έγινε τη στιγμή που έβγαζε το κινητό του τηλέφωνο από την τσέπη για να το φορτίσει, καθώς και ότι δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να πετύχει την επιστροφή των χρημάτων του.

Tags:
 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αρχίζει το σχολείο...

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS